Sebastien Ogier selvitti siirtonsa taustoja: ”Useat tekijät vaikuttivat päätökseeni”

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia
Sebastien Ogier (oik.) ja kartanlukija Julien Ingrassia lähtivät Citroenilta kauden 2011 jälkeen. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier ja Citroen yhdistävät jälleen voimansa rallin MM-sarjassa kaudella 2019.

Citroen tiedotti perjantaina, että Ogier ajaa tallissa ensi vuonna. Ogier palaa talliin, josta hänen MM-ralliuransa lähti liitoon kymmenen vuotta sitten.

Ogier ajoi ensimmäisen kerran Citroenin WRC-kalustolla kauden 2008 päätösrallissa Walesissa. Kaudeksi 2009 hän sai pestin Citroenin junioritiimistä ja vuotta myöhemmin hän nappasi ensimmäisen osakilpailuvoittonsa Portugalissa 2010.

Ogierin ja Citroenin yhteinen taival tuli päätökseen kauden 2011 jälkeen. Sen jälkeen Ogier on saavuttanut viisi maailmanmestaruutta, joista neljä ensimmäistä tuli Volkswagenilla ja viimeisin Fordin ratissa.

– Olen todella innoissani tästä uudesta haasteesta Citroenin kanssa. En oikeastaan malta odottaa sitä, sillä en ole unohtanut, että tämä talli antoi minulle mahdollisuuden kilpailla MM-sarjassa, Ogier hehkuttaa tiedotteessa.

Citroen oli pitkään Ogierin perässä, ja lopulta viisinkertainen maailmanmestari tarttui ranskalaisvalmistajan syöttiin.

– Useat tekijät vaikuttivat päätökseeni. Pidän ajatuksesta, että pääsen työskentelemään niiden henkilöiden kanssa, joiden kanssa asiat sujuivat melko hyvin vuosia sitten. Olen myös innoissani siitä mahdollisuudesta, että voin yrittää saavuttaa maailmanmestaruuden kolmannen eri valmistajan kanssa, M-Sport Fordilta lähtevä Ogier selvittää.

Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar oli linjannut aiemmin, että tiimiin yritetään saada todellinen tähtikuljettaja ensi vuodeksi.

– Olen iloinen, kun voin toivottaa Sebastienin ja Julien Ingrassian tervetulleiksi takaisin talliin. Tämä on uskomaton lisäpotku koko tallille. Meistä kaikista tulee entistä motivoituneimpia, Budar luottaa.

Lue myös nämä