Sebastien Loebin tähdittämä Extreme E -sarja käyntiin – viime vuoden mestari sittenkin mukaan

Täysin sähköinen Extreme E -sarja käynnistyy kauden 2022 osalta Saudi-Arabiasta viikonloppuna.
Molly Taylor
Molly Taylor. Kuva: Eder Fernandez/Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Täysin sähköinen Extreme E -sarja jatkuu ensi viikonloppuna, kun historian toinen kausi käynnistyy Saudi-Arabiasta. Vuoden aikana ajetaan yhteensä viisi osakilpailua ympäri maapalloa.

Sarjaan osallistuu yhteensä kymmenen tiimiä, jotka kaikki ajavat sähköisillä ODYSSEY 21 -autoilla. Jokaiseen talliin kuuluu sekä mies- että naiskuski, jotka kilpailevat vuorotellen sekä alkuerissä että semifinaaleissa ja loppukilpailussa. Sarjan suurimpia tähtiä ovat ralli-ikonit Sebastien Loeb ja Carlos Sainz sekä rallicrossin multimestari Johan Kristoffersson.

Viime vuoden mestaritiimissä Kristofferssonin kanssa mukana ollut Molly Taylor teki viime hetkellä uuden sopimuksen sarjaan. Rallista tuttu australialainen ei kuitenkaan aja enää RXR-tiimissä, vaan vaihtaa Kevin Hansenin pariksi JBXE-talliin. Toistaiseksi Taylorin sopimus kattaa vain kauden avauskisan, mutta jatko tiimissä on varsin todennäköinen.

– Minulla oli uskomaton vuosi tässä sarjassa viime vuonna. Kun sain puhelun JBXE-tiimistä, niin ajattelin, että mikäpä ettei. Odotan innolla ensi viikonlopun kilpailua, Taylor kommentoi tiedotteessa.

– Tiimimme kannalta on mahtavaa, että saimme Mollyn mukaan. Hän voitti viime vuonna sarjan ja tuo ison kokemuksen meidän porukkaan. On hienoa nähdä hänet Kevinin kanssa tositoimissa viikonloppuna, tallipäällikkö, ex-formulakuski Jenson Button kertoo.

Avausviikonlopun kuskeihin on saatu myös toinen muutos, sillä uransa ensimmäiseen Extreme E -viikonloppuun valmistautunut ruotsalainen Klara Andersson ei pysty osallistumaan kilpailuun positiivisen koronanäytteen takia. Anderssonin korvaa XITE Energy Racing -tiimissä Tamara Molinaro.

– Olen äärettömän pettynyt ja aivan murtunut. Tämä oli minulle upea mahdollisuus. Viime viikolla kerroin, että tämä on minulle unelmien täyttymys, mutta nyt siitä tuli painajainen. Olen tosi pahoillani Oliverin (Bennett) ja tiimin puolesta, Andersson kertoi sosiaalisessa mediassa.

Extreme E on nähtävissä tällä kaudella C Moresta. Jo ennestään C Moren autourheilutarjontaan sisältyvät rallin MM- ja EM-sarja sekä rallicrossin MM-sarja. C Moressa nähdään suorana kauden kaikista viidestä Extreme E -kisasta aika-ajot, semifinaalit ja loppukilpailu.

Exreme E -sarjan tiimit ja kuskit kaudelle 2022:

 • ABT CUPRA XE – Nasser Al-Attiyah / Jutta Kleinschmidt  
 • ACCIONA | Sainz XE Team – Carlos Sainz  / Laia Sanz
 • Genesys Andretti United Extreme E – Timmy Hansen / Catie Munnings
 • Chip Ganassi Racing– Kyle LeDuc / Sara Price
 • McLaren XE – Tanner Foust / Emma Gilmour
 • JBXE – Kevin Hansen / Molly Taylor
 • Rosberg X Racing – Johan Kristoffersson / Mikaela Åhlin-Kottulinsky
 • Veloce Racing – Lance Woolridge / Christine GZ
 • X44 – Sébastien Loeb / Cristina Gutiérrez
 • XITE ENERGY RACING – Oliver Bennett / Klara Andersson (Tamara Molinaro)

Lue myös nämä

 • Uusimmat