Sebastien Loebiltä yllätysilmoitus: Dakar-ralliin yksityistiimin kalustolla

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikonkari Sebastien Loeb, 44, osallistuu Dakar-ralliin myös ensi vuoden tammikuussa.

Loeb on ajanut kolme kertaa Dakarissa ja parhaimmillaan hän on sijoittunut toiseksi legendaarisessa erämaarallissa. Viime tammikuussa ajetun kilpailun jälkeen uumoiltiin, ettei Loebiä nähdä enää Dakarissa, koska Peugeot ei ole enää osallistumassa kisaan tehdastiimillä.

Loeb ja kartturi Daniel Elena starttaavat ensi vuoden Dakariin yksityistiimi PH Sportin Peugeot’lla. Ranskalainen unelmoi yhä erämaarallin voitosta.

– Päätin viime hetkellä palata vielä Dakariin, mutta minulla riittää voitonnälkää. Emme todennäköisesti pääse tekemään kunnollista valmistautumista, mutta en ole oppinut kaikkea sitä, mitä olen oppinut viimeisten kolmen vuoden aikana, Loeb kertoo.

Loeb saa PH Sportilta käyttöönsä vuoden 2017 Peugeot 3008 -auton. Käytännössä Loebin osallistumisen Dakariin mahdollistavat sponsorit, etunenässä Red Bull.

– Olen valmis haasteeseen samalla tavalla kuin olin valmis kolmeen kilpailuun tämän vuoden rallin MM-sarjassa, missä menestyminen ei ollut varmaa, Loeb viittaa siihen, että hän voitti sensaatiomaisesti Katalonian MM-rallin Citroenilla viime viikonloppuna.

Ensi vuoden Dakar-ralli ajetaan pelkästään Perussa 6.-17. tammikuuta. Käytännössä Loebin olisi mahdollista osallistua Dakarin jälkeen rallin MM-kauden avaavaan Monte Carlo -ralliin, joka alkaa viikko Dakarin päättymisen jälkeen.

Loebiä on viety huhuissa pysyvämmin Citroenin WRC-tiimiin siitä lähtien, kun Peugeot ilmoitti hiljattain vetäytymisestään rallicrossin MM-sarjasta. Citroen ei ole toistaiseksi vahvistanut, ajattaako se ensi kaudella kahta vai kolmea autoa. Mikäli talli lähtee kolmella autolla, Loebille voisi avautua mahdollisuus esimerkiksi osittaisiin kauteen rallin MM-sarjassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat