Sebastien Loebilta kelpo debyytti DTM-ratasarjassa, mestari antoi silti itselleen sapiskaa – ”En ole tyytyväinen”

Sebastien Loeb debytoi DTM-ratasarjassa viikonloppuna Portugalin Algarvessa.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb. Kuva: Julian Kroehl / Red Bull Content Pool

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ajoi uransa ensimmäiset kaksi DTM-ratasarjan kisaa Portugalissa Red Bull Alpha Tauri AF Corse -tiimin Ferrari 488 GT3 Evo -kilpurilla. Loeb ylsi avauskisassa lauantaina 16. sijalle ja sunnuntaina tulos oli 18:s.

Sijoitukset joukon keskikastissa 30 auton porukassa ovat varsin mallikkaita ensikertalaiselle. Silti ranskalaisikonilla jäi myös hampaankoloon, sillä varsinkin aika-ajoissa hän jäi varsin kauas kärjestä. Toisaalta keskiviikon testeissä Loeb oli kolmanneksi viimeinen, joten myös kehitystä tapahtui nopeasti.

– Kisassa minulla oli hyvää taistelua, mutta en ole tyytyväinen tulokseen, koska tiedän, että olisin pystynyt paljon parempaan aika-ajoissa. Kun starttaat sijalta 27, on vaikeaa saavuttaa mitään kelvollista, Loeb tuskasteli.

– Toki myös valmistautumiseni oli puutteellista verrattuna kavereihin, jotka tekevät tätä koko vuoden. Hauskaa oli silti ja nautin ajamisesta. Talli teki hienoa työtä ja oli mahtavaa olla heidän mukana.

Lauantain kisan Portimãon radalla voitti Mercedes-kuski Lucas Auer. Sunnuntaina ykköstilaa juhli Audin Nico Müller. Molemmissa kisoissa kolmanneksi sijoittunut Lamborghinin Mirko Bortolotti johtaa sarjaa kauden avausviikonlopun jälkeen.

Loebin jatkosta DTM-sarjassa ei ole tietoa. Mies korvasi viikonloppuna tiimin vakiokuskin Nick Cassidyn, jolla oli muita ajokiireitä. Varmaa kuitenkin on, että Loeb kilpailee Portugalissa myös toisen kerran toukokuussa, sillä ranskalaislegenda ajaa M-Sport Fordin Puma Rally1 -autolla Portugalin MM-rallissa reilun parin viikon kuluttua.

48-vuotiaan Loebin pääpainopiste tällä kaudella on aavikkorallien MM-sarjassa. Lisäksi mies nähdään mukana myös Extreme E -sarjassa.

– Tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia seuraavan kisan osalta DTM-sarjassa, mutta katsotaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Päätavoitteeni on voittaa aavikkorallien MM-titteli, mutta joka kisassa haluan aina tehdä parhaani, Loeb sanoi.

Despite testing the Ferrari at Hockenheim and Spa-Francorchamps in the build-up to the weekend, Loeb appreciated the level of the challenge ahead of the opening round.