Sebastien Loebille tuli joulu jo kesällä – ”Olen unelmoinut tästä”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb ja Peugeot 208T16 Pikes Peak, jolla hän tykitti edelleen voimassa olevan ennätyksen vuonna 2013. Kuva: Peugeot Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peugeot Sport on antanut erityisen lahjan rallin yhdeksänkertaiselle maailmanmestarille Sebastien Loebille.

Nykyään Peugeot’lla rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Loeb sai ranskalaistiimiltä haltuunsa Peugeot 208T16 Pikes Peak -kilpurin, jolla hän voitti legendaarisen mäkikilpailun Coloradossa vuonna 2013. Ranskalaismestari paineli 20 kilometriä pitkän vuoristotieosuuden reilussa kahdeksassa minuutissa 4 301 metrin korkeuteen. Loebin aika on edelleen Pikes Peak -kisan ennätys.

208T16-auton konepellin alta löytyy 875 hevosvoimaa, jotka kiihdyttävät ajokin sadan kilometrin tuntinopeuteen 1,8 sekunnissa.

– Olen unelmoinut jonain päivänä omistavani tämän auton, joten olin erittäin ilahtunut ja ylpeä, kun Peugeot suostui luovuttamaan sen minulle, Loeb hehkutti.

Loeb kävi hiljattain lämmittelemässä autolla Anneu du Rhin -radalla kotiseudullaan Alsacessa.  43-vuotiaan ranskalaisen suunnitelmissa on ajaa menopelillä Turckheim/Trois-Epis-mäkikisassa syyskuussa.

– Halusin päästä ajamaan uudelleen tällä autolla, mutta tällä kertaa kotiseudullani. Se on tärkeää, ei pelkästään minulle ja tiimille, vaan kaikille ranskalaisille moottoriurheilufaneille.

Katso jutun yläpuolella olevalta videolta Loebin ennätysveto Pikes Peakissa!

Lue myös nämä

  • Uusimmat