Sebastien Loebilla tuskainen päivä Dakar-rallissa – Carlos Sainz kiri etappivoittoon

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Dakar-ralli käynnistyi toden teolla sunnuntaina, kun kuljettajilla oli edessään 277 kilometriä pitkä etappi Jeddahista Bishan kaupunkiin. Etappikilometrien lisäksi ajettavana oli 345 kilometriä siirtymiä. 

Rallin MM-sarjan yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb oli vaikeuksissa uuden Prodriven valmistaman BRX Hunterin ohjaimissa. Loeb hävisi etapin ykkösajan ajaneelle Minin Carlos Sainzille yli 24 minuuttia. Loebin tulos etapilla oli 22:s. Ranskalaistähti ja kartanlukija Daniel Elena kokivat kaksi rengasrikkoa jo etapin alussa, mikä selittää aikaeroa kärkeen.

”Mr. Dakar” -lempinimeä totteleva Stephane Peterhansel oli etapilla toiseksi nopein. Peterhansel taipui tallikaverilleen 25 sekunnilla. Vielä 222 kilometrin kohdalla Sainz oli liki neljä minuuttia Peterhanselia perässä, mutta onnistui vielä kampeamaan edelle. Lauantain prologilla Sainz kärsi rengasrikon, mutta se ei enää painanut pääkopassa.

Kolmanneksi kovinta vauhtia avausetapilla piti rallin MM-sarjastakin tuttu Martin Prokop Fordillaan. Tshekkikuski jäi kärjestä reilut kolme minuuttia. Centuryn Mathieu Serradori ja Peugeotin Khalid Al Qasssimi miehittävät seuraavat sijat.

Yllättäen paras Toyoyta-kuski oli vasta seitsemänneksi yltänyt Jakub Przygonski. Puolalaisella tuli eroa kärkimies Sainziin vajaat kymmenen minuuttia. Toyotan ykköstähti, kolminkertainen Dakar-voittaja Nasser Al-Attiyah toi Hiluxin maaliin vasta 10. sijalla.

Dakar-ralli jatkuu huomenna maanantaina Bishasta Wadi-Ad-Dawasiriin kulkevalla etapilla. Edessä on muhkea 457 kilometrin mittainen etappi.

Katso alapuolelta, millainen seikkailu Dakar-rallin on, kun se järjestetään nyt toista kertaa Saudi-Arabiassa. Tulokset videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,361893″ ap mute]

 

Dakar-rallin tilanne 1/12 etappia:
 1. Carlos Sainz     Mini  3.06,56
 2. Stephane Peterhansel Mini    +25
 3. Martin Prokop    Ford   +4.18
 4. Mathieu Serradori  Century  +6.33
 5. Khalid Al Qassimi  Peugeot  +8.13
 6. Nani Roma      BRX    +9.39
 7. Jakub Przygonski   Toyota  +9.46
 8. Giniel de Villiers  Toyota  +9.59
 9. Yasir Seaidan    Century +10.10 
10. Nasser Al-Attiyah  Toyota  +12.34
--------------------------
22. Sebastien Loeb    BRX   +24.14 

Lue myös nämä

 • Uusimmat