Sebastien Loebilla suuri päivä – ranskalaislegenda ei edes harkitse lopettamista: ”Ehkä olen mukana 10 vuoden päästä”

Rallin MM-sarjan kautta aikain menestynein kuljettaja Sebastien Loeb täyttää maanantaina 50 vuotta.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Mihai Stetcu/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdeksän maailmanmestaruutta, 80 voittoa ja 120 palkintosijaa. Nämä meriitit tekevät Loebista yhden historian parhaista rallikuljettajista. Kenties jopa parhaimman.

Loebin vauhti ei ole juurikaan hiipunut, vaikka hänen edellisestä MM-tittelistään on kulunut jo reilut 11 vuotta. Ranskalaisikoni teki edellisen stinttinsä rallin MM-sarjaan kaudella 2022, jolloin hän starttasi neljään MM-ralliin M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla.

Ja kuin alleviivatakseen erinomaisuuttaan hän voitti Monte Carlon MM-rallin. Samalla hänestä tuli historian vanhin MM-osakilpailun voittaja sekä uuden hybridiaikakauden ensimmäinen voittaja.

Melkoisia meriittejä nekin.

MM-erikoiskokeilla Loebia ei ole nähty kauden 2022 jälkeen, mutta kuljettajauraansa hän ei ole suinkaan lopettanut. Loeb on panostanut viime vuodet aavikkoralleihin ja hänen unelmanaan on valloittaa ikoninen Dakar-ralli.

– En näe itseäni lopettamassa aivan vielä, Loeb kertoi hiljattain uutistoimisto AFP:lle antamassaan haastattelussa.

Tammikuussa ajetussa Dakar-rallissa Loeb sijoittui kolmanneksi BRX-tallin kilpurilla. Nyt konkarilla on edessään uusi haaste, sillä ensi vuonna hän starttaa Dakariin Dacialla, joka on tekemässä tuloaan aavikkoralleihin.

– Kun Dakariin tulee täysin uudella autolla, pitää tehdä paljon testi- ja kehitystyötä säätöjen, luotettavuuden ja kaiken muun eteen. Tämän lisäksi yritän ajaa muita aavikkokisoja, jotta pystymme pitämään tuntumaa yllä Fabianin (kartanlukija Lurquin) kanssa, Loeb avasi tämän vuoden suunnitelmiaan.

Espanjalainen rallimestari Carlos Sainz näytti tämän vuoden Dakarissa, että todellisessa kestävyyskisassa voi pärjätä vanhallakin iällä. Sainz otti uransa neljännen Dakar-voiton 61-vuotiaana.

Loeb ei poissulje sitä, että hänenkin kuskiuransa voi jatkua vielä pitkään.

– En tee koskaan pidemmän aikavälin suunnitelmia. En ole kuitenkaan vielä lopettamassa, koska ajaminen on yhä intohimoni. Ehkä olen mukana kymmenen vuoden päästä, ehkä en. Muistutan kuitenkin itseäni siitä, että hän (Sainz) voitti Dakarin 61-vuotiaana, joten ehkä minulla on vielä muutama vuosi aikaa saavuttaa voitto.

Loeb ei ole virallisesti lopettanut MM-ralliuraansakaan, mutta ainakaan lähitulevaisuudessa häntä ei nähdä WRC-tasolla.

– MM-sarjaan tulo on monimutkaista, koska olen sitoutunut autonvalmistajaan. Sen vuoksi en voi edustaa muita merkkejä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat