”Se söi miestä rotan lailla” – 17-vuotias rallitoivo turvautui varasuunnitelmaan, kun SM-ralli jäi väliin

Korpilahden UA:ta edustava Jooa Iivari lähtee intoa puhkuen viikonloppuna ajettavaan Pohjanmaan SM-ralliin.
Jooa Iivari
Jooa Iivari. Kuva: Timo Pullikka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa kilpaileva Iivari, 17, starttaa SM4-luokan yhdeksänneltä sijalta Seinäjoen ympäristössä ajettavaan kilpailuun. Kevään ja alkukesän aikana Iivari on keskittynyt harjoitteluun nuotituksen parissa.

Iivarilta jäi kesäkauden avauskisan Turun ympäristössä kokonaan väliin, mutta nyt hän pääsee uudestaan vauhtiin.

– Länsirannikon ralli jäi ajamatta, kun käytettiin Fiestaa huollossa, ja koneremontti kesti odotettua pidempään. Se söi miestä rotan lailla, mutta onneksi meillä löytyi tallista varsin nopea Honda Civic, niin päätettiin ajamatta jättämisen sijaan lähteä sillä toisaalle ralliin, Iivari kertoo tiedotteessaan.

– Tuli sitten ajettua vielä yksi rallisprintikin siinä, kun luokkavoittojen makuun päästiin.

Huollon jälkeen Ford Fiesta Rally4 -autokin on ennätetty sopeuttaa kesäkelissä kisavauhtiin. Ouninpohja-rallista Iivarille ja kartanlukija Teemu Sillanpäälle napsahti nopeimman kaksivetoisen titteli.

– Talven Kuopion kisan jälkeen olemme treenanneet koko ajan nuottia. Se on tuottanut valtavasti tulosta, jos vertaa talvikauden kisojen nuottia.

– Vielä siinä on todella paljon kehitettävää ja hiomista, mutta onhan sitä ajamisessakin, Iivari pohtii kehityskohteitaan.

Viime vuodem Seinäjoen kisasta Iivarille ei jäänyt juurikaan kerrottavaa. Nuorten SM-sarjassa tuolloin ajaneen Iivarin ajokkiin iski avauspätkän pohja-ajan jälkeen mystinen sähkövika, joka johti keskeytykseen.

– Seinäjoelle on mukava lähteä. Jospa menisi edes hiukan paremmin kuin viime vuonna, Iivari naureskelee.

Pohjanmaan SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Päätöspäivänä lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta.

Lue myös nämä