Sebastien Ogier matkalla Toyotalle? Ranskalaistähdeltä mielenkiintoinen vastaus

Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing

Rallin MM-sarjan kausi 2019 on paketissa ja seuraava kausi on vain parin kuukauden päässä, mutta ilmassa on vielä useita isoja kysymyksiä ilman vastauksia.

Tällä viikolla rallimaailmassa oli kaksi isoa puheenaihetta: Australian metsä- ja maastopalot, jotka johtivat lopulta kauden viimeisen osakilpailun peruuntumiseen, sekä Citroenin mahdollinen vetäytyminen rallin MM-sarjasta ennen ensi kautta.

Lue myös: Hurja huhu: Citroen lähdössä rallin MM-sarjasta, Ogier tulossa Toyotalle?

Torstaina kantautui vahvoja huhuja, joiden mukaan Citroen poistuisi MM-erikoiskokeilta. Ranskalaistiimin vetäytyminen vapauttaisi kuljettajamarkkinoille kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin.

Ogieria on viety spekulaatioissa kovaa vauhtia Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan WRC-tiimiin. Ranskalaistähti antoi mielenkiintoisen vastauksen, kun Red Bull TV kysyi häneltä Australiassa, missä hänet nähdään ensi kaudella.

– Tällä hetkellä minulla ei ole mitään, mitä voisin kertoa. Mikään ei ole vielä muuttunut. Monte Carlon MM-ralliin ei ole pitkästi aikaa, joten saatte vastauksen pian, Ogier pyöritteli hymyillen.

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tiimin ensi vuoden kuljettajakolmikko? Tommi Mäkinen vastasi huhuihin

Lue myös: Tommi Mäkinen hamuaa sekä Ogieria että Evansia – ”Olemme todella, todella kiinnostuneita”

Toyota-kuljettaja Ott Tänak katkaisi Ogierin ja ranskalaisten pitkän mestaruusputken voitettuaan tämän vuoden MM-tittelin. Ogier sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi Tänakin ja Hyundain Thierry Neuvillen perässä.

– Ott ja Toyota olivat meitä vahvempia tänä vuonna. Meidän pitää hyväksyä se ja taistella jälleen ensi vuonna, Ogier totesi.

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Citroen neuvottelee Ogierin kanssa

Citroen on kaikkea muuta kuin vahvistanut vetäytymisensä MM-sarjasta ennen kautta 2020. Tallipäällikkö Pierre Budar painotti Red Bull TV:n haastattelussa, että heillä on meneillään kahden vuoden projekti Ogierin kanssa.

– Tallilla on nyt enemmän kokemusta. Paransimme paljon kauden aikana ja meillä on tulossa paljon parannuksia autoon. Ensi vuonna meillä on paremmat lähtökohdat, Budar sanoi.

Citroenin emoyhtiö PSA on sen sijaan vahvistanut, ettei Citroenia nähdä rallin MM-sarjassa kaudella 2022, jolloin WRC-autoissa siirrytään hybridiaikakauteen. PSA Motorsportin johtaja Jean-Marc Finot kertoo ranskalaisen Autohebdo-lehden nettisivuilla, että yhtiö teki valintansa rata-autoilun WEC-sarjan ja rallin MM-sarjan välillä.

– Olemme jo mukana Formula E -sarjassa, emmekä aio ottaa siihen sivuun kahta suurta ohjelmaa eli WEC:tä ja WRC:tä. Päätimme pitäytyä WEC:ssä. Emme sitoudu ralliin vuonna 2022, kun hybridit tulevat, Finot sanoo.

Lue myös: Emoyhtiön edustaja löi lisää vettä myllyyn – ”Citroen ei ole mukana kaudella 2022, se on varmaa”

Lue myös: Citroen väittää neuvottelevansa yhä Ogierin kanssa – tallin sisällä sekava tilanne: ”Kukaan ei tiedä mitään”

Finot’n mukaan PSA käy yhä neuvotteluja Ogierin kanssa kaudesta 2020. Tämä on sinänsä erikoista, sillä Ogierin Citroen-sopimus kattaa ensi kauden.

– Keskustelut vuodesta 2020 ovat käynnissä. Meillä ei ole aikeita keskeyttää ralliohjelmaa, Finot toteaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja