Sastamalan ja Huittisten SM-ralliin 87 autokuntaa – Toyotan japanilaissuojateilla ratkaisukisa

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta ja Marko Salminen osallistuivat Suomen MM-ralliin heinäkuun lopussa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja palaa kesätauolta 1. syyskuuta Sastamalassa ja Huittisissa ajettavalla Enset SM-Rallilla. Kilpailussa nähdään muun muassa MM-rallivoittoihin WRC2-luokassa pystyneet Takamoto Katsuta ja Eerik Pietarinen. Yhteensä kilpailuun osallistuu 87 kilpailijaparia.

Eerik Pietarinen on kauden avauskilpailusta asti pysynyt tiukasti kiinni SM1-luokan pistejohdossa. Vakuuttavat ja tasaiset suoritukset ovat tuoneet voittoja ja muita kärkisijoituksia, minkä ansiosta pistejohto on karttunut peräti 44 pisteeseen ennen hallitsevaa luokan Suomen mestaria Teemu Asunmaata.

Pietarisen vakuuttavat ja tasaiset otteet olivat valttia myös Suomen MM-rallissa, sillä Kalle Rovanperän takana loistavia aikoja ajanut tuusulalainen onnistui lopulta nousemaan WRC2-luokan voittajaksi.

– Jyväskylässä voiton lisäksi hieno asia oli se, että meidän perusvauhtimme kasvoi huomattavasti. Haaste siellä oli todella kova ja kärki tiivis. Nyt kuitenkin arki on palannut ja työnteko jatkuu SM-sarjassa. Nollasta tavallaan lähdetään tulevaan SM-ralliin. Toyota Gazoo Racingin molemmat japanilaiskuljettajat (Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai) ovat nostaneet tasoaan ja ajavat todella kovaa. Varmasti saadaan heistä hyvät kilpakumppanit kärkitaistoon, Pietarinen ennakoi.

Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai kuuluvat Toyota Gazoo Racingin kuljettajien kehitysohjelmaan. Katsuta on ollut kuluvalla kaudella MM-sarjan WRC2-luokassa ainoa osakilpailuvoittaja, jonka alla ei ole ollut Skoda Fabia R5 -ralliautoa.

SM-kauden avanneessa Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa Katsuta ajoi kolmanneksi. Nyt mielessä ovat korkeammat sijat, toteaa Katsutan suomalaiskartanlukija Marko Salminen.

– Suunnitelmana viime vuoden tapaan oli ajaa kauden alussa yksi SM-ralli ja mitata vauhtia suomalaiseen kärkeen. Nyt näemme loppukaudesta, minkälainen kehityskäyrämme on ollut. Vauhdin mittareista ei ole pulaa. Eerik Pietarisen Neste Rallin suoritus oli huima ja sitä kautta vastus Sastamalaan ja Huittisiin tulee olemaan kova. Kuljettajan (Katsutan) sosiaalisen median päivityksestä katsoin, että olemme menossa voittamaan ja olen siihen itsekin valmis, Salminen naurahtaa.

Enset SM-Rallilla on suuri merkitys Toyotan kehitysohjelmaan, sillä kilpailun jälkeen vain jompikumpi japanilaisista jatkaa ohjelmassa tavoitteena ralliautoilun WRC-luokka.

Sastamalan ja Huittisten SM-ralli käynnistyy syyskuun 1. päivä kello 10.01 Huittisten ABC:lta. Kilpailun maaliin SM-kärki saapuu illalla seitsemän jälkeen Hopun alueelle, missä ajetaan myös yleisöerikoiskoe.

Kilpailuun ilmoittautuneiden listan voit katsoa tästä.

Lue myös nämä