Esapekka Lappi vastaa Citroen-huhuihin: Ei ainakaan tarvitse olla työtön

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi pääsee myös ensi vuonna kilpailemaan WRC-kalustolla rallin MM-sarjassa.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin keskiviikkona, että Citroen on osoittanut kiinnostusta Toyota-kuljettaja Lappia kohtaan. Lapin manageri Erik Veiby vahvisti asian lehdelle.

Veiby on kertonut Lapille, että hänelle löytyy ajopaikka kaudelle 2019.

– Olemme puhuneet Erikin kanssa ensi vuodesta ja siitä, että ei ole mitään sopimusta mihinkään. Kuulin vain, ettei tarvitse ainakaan työtön olla ensi vuonna, jos nyt sattuisi käymään niin, ettei Toyotalta saisi jatkopestiä. Sen verran tiesin tästä asiasta, Lappi kertoo Rallit.fille viitaten Citroenin kiinnostukseen.

Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar on ilmoittanut, että talli etsii voittavaa kuljettajaa ensi kaudelle. Ranskalaistiimi on käynyt keskusteluja muun muassa viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin sekä Hyundain Dani Sordon kanssa. Ja nyt tunnusteluja on tehty myös Lapin suuntaan.

– Kiinnostus on aina positiivista. Olemme varmasti tehneet joitain asioita oikein, jos tiimit haluavat. Tilanne voisi olla toinenkin, ettei haluttaisi. Toki kiinnostus tuo vain positiivisia fiiliksiä, Lappi sanoo.

Lappi on viihtynyt Toyotalla, ja myös tallipäällikkö Tommi Mäkinen on antanut ymmärtää, että tiimillä on halu jatkaa nykyisten kuljettajiensa kanssa.

– Tällä hetkellä meillä on aika hyvä tilanne Toyotalla. Kuten nyt on nähty, se on voittava auto, ja suomalaistiimissä oleminen on aika helppoa. Ei mulla ole hirveätä intressiä (lähteä Toyotalta), mutta mulla ei ole vielä sopimusta heidänkään kanssa. Odotetaan nyt sitä sitten, Lappi toteaa.

Lappi toivoo, että hänen ensi kauden sopimustilanteensa ratkeaa lähiaikoina.

– Viimeistään ensi kuussa pitäisi tietää, mitä teen ensi vuonna. Sitten kerkeää valmistautumaan ensi vuoteen ja kaikkiin muutoksiin, jos sellaisia tulee. Mitä aiemmin kaikki on selvää, sitä helpompaa se on tulevaisuudessa.

Lue myös nämä