Samperi! Suomalaiset lyönyt Evans ei vetänyt edes täysillä!

Elfyn Evans
Elfyn Evans vauhdissa Suomen MM-rallissa DMACKin renkailla. Kuva: M-Sport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin walesilaiskuski Elfyn Evans rökitti Suomen Juho Hännisen ja Teemu Sunisen taistelussa Suomen MM-rallin kakkostilasta. Evans pokkasi Jyväskylässä uransa neljännen podium-sijoituksen. 

Ei hassummin siihen nähden, että käytännössä mies ei pystynyt testaamaan ollenkaan ennen kilpailua. Perjantai olikin Evansille tavallaan testipäivä.

– Perjantai oli meille tosi vaikea päivä. Aloitin rallin ilman testejä ja shakedownissa en saanut balanssia kohdilleen. Auto aliohjasi paljon ja emme ihan heti löytänyt siihen lääkettä, Evans summasi ongelmiaan.

– Sitten kun heti perjantain alkuun oli monta pätkää ilman huoltoa, niin olimme pulassa. Huollossa teimme säätöjä ja ne auttoivat paljon. Sitten lauantaina saimme pitkillä pätkillä renkaisiin lämpöjä ja kun oli vielä kuivaa, niin ne toimivat aika hyvin ja pystyimme nousemaan tuloksissa. Sen jälkeen kaikki sujui hyvin, Dmackin renkailla ajava Evans jatkoi.

Evans myös sanoi, että ei laittanut kaikkea peliin sunnuntaina taistelussa kakkostilasta.

– M-Sportille on tärkeää, että he voittavat valmistajien mestaruuden tänä vuonna. He halusivat varmistaa, että tuon mahdollisimman paljon pisteitä. Halusin tietenkin iskeä täysillä, mutta en voinut ruveta hulluttelemaan, etten menettäisi tärkeitä pisteitä.

– Yritin ajaa fiksusti ja puhtaasti. Se oli lopulta hyvä taktiikka. Teemu teki ikävä kyllä virheen ja vikalla pätkällä meillä oli kova taistelu Juhon kanssa, Evans totesi FIA:n lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat