Sami Pajari ylsi podiumille Portugalin MM-rallissa – ”Tuntuu hyvältä olla maalissa”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari ja kartanlukija Marko Salminen sijoittuivat toiseksi JWRC-luokassa Portugalin MM-rallissa. 

Vielä perjantain jälkeen Pajari ajoi noin puolen minuutin erolla luokkajohdossa.

– Täytyy olla tyytyväinen avaukseen, mutta edessä on vielä pitkä ralli ja voi tapahtua mitä tahansa. Pyrimme jatkamaan samaan tyyliin, Pajari kertoi tuolloin.

Lauantaina haasteita riitti lähes kaikilla luokan kuljettajilla .Päivän kolmas erikoiskoe oli rallin pisin erikoiskoe, liki 38-kilometrinen Amarante. Pajarin ongelmat alkoivat heti erikoiskokeen alkuosalla, kun Fiesta Rally4:n ohjaustehostin lakkasi toimimasta, tappiota kärkeen tuli yli kolme minuuttia ja sijoitus putosi kolmanneksi. Päivän ainoa huoltotauko oli luvassa kuitenkin heti erikoiskokeen jälkeen ja M-Sport Polandin huolto hoiti auton jälleen kuntoon.

Lauantain päätteeksi suomalaisautokunta nosti sijoitustaan toiseksi, kun edellä ollut Martin Koci ajautui vaikeuksiin. Eroa johtaneeseen Latvian Martins Sesksiin oli hieman yli 3 minuuttia, kolmantena ollut Viron Robert Virves puolestaan oli jäänyt Pajarista jo yli 6 minuuttia.

– Startattiin aamulla johdossa, koettiin ongelmia ja nyt ollaan toisena. Viisi erikoiskoetta jäljellä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua, mietti Pajari lauantain päätteeksi.

Sunnuntain viisi erikoiskoetta eivät juurikaan tuloslistoja junioreilla muuttaneet ja näin Pajarin autokunta ajoi toiseksi ja pääsi nostelemaan hopeapyttyjä. Myös sarjan kokonaispisteissä Pajari nousi nyt sarjaa johtavan Sesksin jälkeen toiseksi.

– Kaikkien vaikeuksien jälkeen maalissa ja toisena, jälleen nähtiin että ralli voi välillä olla rankkaa. Tuntuu hyvältä olla maalissa ja podiumilla, uskon että tästä tilanteesta on hyvä jatkaa Virossa heinäkuussa, summasi Pajari kilpailun lopuksi.

Junior WRC-pisteistä ajetaan seuraavan kerran heinäkuun 15.-18. Virossa, kun vuorossa on kauden kolmas osakilpailu, Rally Estonia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat