Emil Lindholmin hankalalle Portugalin MM-rallille upea päätös – ”Päätimme tulla ihan tien täydeltä”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat Portugalissa WRC3-luokassa MM-pisteille ja hankkivat Power Stagelta ajetun ylivoimaisen pohja-aikansa turvin viisi lisäpistettä.

Portugalin MM-rallin jälkeen suomalaiskaksikko ajaa WRC3-luokan MM-pisteissä kuudentena.

Jo rallin avauspäivänä mahdollisuutensa WRC3-luokan palkintopallitaisteluun menettänyt Lindholm teki sen, mitä oli tehtävissä: keräsi kaksi päivää tärkeää kokemusta tulevaisuutta varten ja ajoi rallin päättäneelle Power Stagelle peräti 6,4 sekunnin erolla luokan pohja-ajan. Lindholmin EK-ajalla sijoituttiin rallin yleiskilpailussakin sijalle 11.

– Viimeinen pätkä meni ihan hyvin, mutta kyllä sai puskeakin tulemaan. Tosin oman luokan kärkeen ei olisi tarvinnut ihan tuolla tavalla ajaa, mutta päätimme tulla ihan tien täydeltä. Viisi tärkeää lisäpistettä, ja toivottavasti niitä jatkossa tarvitaan, Lindholm iloitsi.

Ensi kertaa Portugalin MM-ralliin osallistuneen Lindholmin vauhti olisi riittänyt WRC3-luokan voittotaisteluun. Perjantaina käynnistynyt ralli alkoikin neljän ensimmäisen EK:n osalta suunnitellusti. Lindholm kellotti jokaiselle neljälle EK:lle ajat kolmen nopeimman joukkoon ja ajoi WRC3-luokassa toisena 1,5 sekuntia kärjestä.

Rallin viidennellä EK:lla Lindholmin Skodan takarengas tyhjeni ja kaksikko vaihtoi sen erikoiskokeella. Rallin kuudennella EK:lla rikkoutui eturengas ja kun seuraavalla siirtymäosuudella kaksikko huomasi, että myös auton molemmat takarenkaat vuotavat, oli kilpailu jätettävä kesken siirtymäosuudelle.

Rallin toisen ja kolmannen kilpailupäivän Lindholm keräsi kokemusta ja ajoi oppia tulevaisuutta varten.

– Rengasmerkki vaihtui MM-sarjaan tänä vuonna ja kohdaltani se voi jopa tarkoittaa sitä, että minun on muutettava ajotyyliäni. En voi ajaa niin kuin muut tai itse olen ajanut aikaisempina vuosina. Myös automme pitää jatkossa rakentaa säädöiltään erilaiseksi, jotta mutkiin voisi ajaa toisenlaisella ajotyylillä.

WRC3-luokan Portugalissa voitti Kajetan Kajetanowicz niukalla 5,6 sekunnin erolla ennen Yohan Rosselia.

Lindholmin ja Hämäläisen MM-ohjelma jatkuu kahden viikon kuluttua sarjan seuraavassa MM-osakilpailussa Italian Sardiniassa.

WRC3-luokan tulokset Portugalin MM-rallissa:
1. K. Kajetanowicz Skoda 3.52.49,7
2. Yohan Rossel  Citroen  +5,6
3. Chris Ingram  Skoda   +55,3
4. Nicolas Ciamin Citroen +1.31,5  
-------------
10. Emil Lindholm Skoda +25.16,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat