Sami Pajari paahtoi jälleen podiumille jarruongelmista huolimatta

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Marcin Rybak
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari ja kartanlukija Marko Salminen starttasivat kauden kolmanteen ERC-osakilpailuun Roomassa ERC3 Junior-luokan sekä ERC3-luokan pistekärkenä.

Edellisviikonlopun onnistuminen ja JWRC-osakilpailun voitto Viron MM-rallissa ei enää pyörinyt ajatuksissa kun kaksikko pääsi maistelemaan Italian kuumasti paahtavaa aurinkoa sekä asvalttitiestöä.

Perjantain ohjelmassa oli vain lyhyehkö yleisöpyöritys Rooman keskustassa miltei Colosseumin kupeessa. Vajaan kolmen kilometrin erikoiskokeella tuli aikatappiota rutkasti, lähes 13 sekuntia.

Lauantain avauspätkä tuli kuitenkin jo mallikkaasti junioriluokan pohja-aikaan. Päivän toisella erikoiskokeella hyvä vauhti kuitenkin katosi syvään painuvan jarrupolkimen myötä, eikä kärkikolmikkoon tarvittavaa vauhtia enää päivän lopuilla neljällä erikoiskokeella löytynyt.

– Melkoista ylä- ja alamäkeä on alku ollut. Päivän toisella erikoiskokeella oli paljon alamäkiosuuksia ja onnistuin ylikuumentamaan jarrut. Siirtymällä oli ilmaushommia sitten tiedossa. Sen jälkeen täytyikin miettiä hieman toisenlaista ajotapaa. Auto on kyllä hyvissä säädöissä eikä vauhtikaan lopulta täysin hukassa ollut, Pajari kertasi lauantai-illan päätteeksi.

Sijoitus kuuden erikoiskokeen jälkeen oli junioriluokassa kuudes ja ERC3-luokassa kahdeksas. Junioriluokan kärkeen matkaa oli  minuutti ja 38 sekuntia, ERC3-luokassa parikymmentä sekuntia enemmän.

Sunnuntaina ohjelmassa oli seitsemän erikoiskoetta ja reilut 120 erikoiskoekilometriä.

Pajari jatkoi tasaista hyvää työtä kuumimman kärjen takana, saaden tärkeitä asvalttikilometrejä ja itseluottamusta. Kun kolmen erikoiskokeen jälkeen saavuttiin sunnuntain tauolle, oli Pajari hilannut itsensä juniorien neljänneksi, sekä ERC3-luokan viidenneksi.

– Eräänlaista kamppailua itseluottamuksen parissa, muutama pätkä jäljellä, ei muuta kuin keskitytään niihin hyvin, Pajari kertoi päivän puolivälissä.

Sunnuntain jälkimmäinen neljän erikoiskokeen lenkki saatiin päätökseen myöhään illalla Pajari – Salminen kaksikon napattua lopulta ERC3 Junior-luokasta kolmannen tilan ja ERC3-luokasta nelostilan.

Luokkien kuumin kärki pysyi edellä ja kamppailu voitosta oli tiukkaa. Juniorien voittoon ajoi Ranskan Jean-Baptiste Franceschi 0,1 sekunnin erolla Espanjan Alejandro Cachónia. ERC3-luokan voittajaksi ajoi Espanjan  Josep Mas Bassas vain 2,7 sekunnin erolla ennen Franceschia. Pajarin ero kärkeen oli lopulta kolme ja puoli minuuttia.

– Sijoitus oli varmasti se mikä oli otettavissa ilman mitään ongelmia, aikaero kärkeen on tietenkin odotettua isompi, mutta meillä oli joitakin ongelmia matkan varrella jarrujen kanssa. Tärkeintä oli saada kaikki kilometrit asvaltilta talteen Ypresiä varten, kun kokemusta pikipinnalta ei ole paljoa.

Pajarin kausi jatkuu seuraavaksi jälleen rallin junioreiden MM-sarjassa, kun vuorossa on kauden viimeistä edellinen osakilpailu Ypres ralli, Belgiassa 13.-15. elokuuta.

Rooman EM-ralli, ERC3 Junior -luokan tulokset:
1. J-B Franceschi (FRA) 2.03.22,0
2. Alejandro Cachón (ESP)  +0,1
3. Sami Pajari (FIN)   +3.30,2
4. Martin László (HUN)  +4.33,4
5. Nick Loof (GER)    +4.56,8
Epävirallinen pistetilanne, ERC3 Junior 3/6 osakilpailua:
1. Sami Pajari (FIN)  92
2. J-B Franceschi (FRA) 77
3. Nick Loof (GER)   72
Rooman EM-ralli, ERC3-luokan tulokset:
1. Mas Josep Bassas (ESP) 2.03.19,3
2. J-B Franceschi (FRA)        +2.7
3. Alejandro Cachón (ESP)   +2,8
4. Sami Pajari (FIN)    +3.32,9
5. Lukasz Lewandowski (POL) +4.30,4
Epävirallinen pistetilanne, ERC3 3/6 osakilpailua:
1. Mas Josep Bassas (ESP) 93 
2. Sami Pajari (FIN)   87 
3. J-B Franceschi (FRA)  69

Lue myös nämä

 • Uusimmat