Quantcast

Basso jyräsi voittoon Rooman EM-rallissa, WRC-tähdet jäivät kauas kärjestä

Giandomenico Basso
Giandomenico Basso. Kuva: Grégory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Rooman EM-ralli päättyi isäntämaan kuljettajien kaksoisvoittoon. 

Ykköstilalle kaasutti Skodalla ajava Giandomenico Basso, joka kukisti Hyundaita komentavan Andrea Crugnolan reilulla puolella minuutilla. Crugnola johti kisaa vielä perjantain jälkeen, mutta rengasrikko tiputti miehen toiseksi.

– Olen todella onnellinen. Iso kiitos tiimille. Tämä oli hieno ralli, 47-vuotias italialaiskonkari hehkutti.

– Olen erittäin tyytyväinen. Meillä oli niin paljon ongelmia, että oli mahdotonta taistella voitosta. Yritetään taas ensi vuonna, Crugnola puolestaan sanoi.

Basso on voittanut rallin EM-sarjan kahdesti vuosina 2006 ja 2009 Fiat-konsernin ratissa. Rooman EM-ralli oli kokeneelle kuskille tämän kauden ensimmäinen EM-ralli.

Kolmanneksi kilpailussa ennätti Skodalla ajava unkarilainen Norbert Herczig, joka kukisti espanjalaisen Efren Llarenan vain kolmellä kymmenyksellä.

– Tämä todella oli urheilua koko viikonlopun ajan. Muutama vuosi sitten emme vielä olleet podium-vauhdissa, mutta olemme tehneet paljon töitä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Tämä oli hurja taistelu, Herczig sanoi maalissa rallin EM-sarjan lähetyksessä.

Vielä viime kaudella Hyundain tiimissä WRC-autolla ajanut Andreas Mikkelsen oli kaukana kärkivauhdista Roomassa. Rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa johtava norjalainen oli lopputuloksissa kahdeksas minuutin ja 18 sekuntia kärjen takana.

– Yritin vielä kiriä viimeisellä pätkällä, mutta ajoin ulos ja minun piti peruutella. Se oli oma virheeni, Mikkelsen summasi.

Viime viikonloppuna Hyundain WRC-autolla Viron MM-rallissa toiseksi ajanut irlantilaiskuski Craig Breen jätettiin yhdeksänneksi. Eroa kärkeen tuli liki puolitoista minuuttia.

– Pakko sanoa, että tämä oli upea ralli. Nautin koko viikonlopun ajan, intialaisen MRF:n renkailla ajanut Breen jutteli.

Rallin EM-sarjan johdossa jatkaa lauantaina keskeyttänyt venäläiskuski Aleksei Lukjanuk. Mikkelsen nousi kahdeksannen sijansa myötä viiden pisteen päähän Citroen-kuskista. Viidenneksi sijoittunut Mikolaj Marczyk vankisti asemiaan sarjan kolmannella sijalla.

Rooman EM-ralli, lopputulokset 14/14 EK jälkeen:
 1. Giandomenico Basso Skoda 1.54.06,6
 2. Andrea Crugnola  Hyundai  +35,8
 3. Norbert Herczig  Skoda   +40,4
 4. Efren Llarena   Skoda   +40,7
 5. Mikolaj Marczyk   Skoda   +56,2
 6. Fabio Andolfi   Skoda  +1.04,8
 7. Simone Tempestini Skoda  +1,06,5
 8. Andreas Mikkelsen Skoda  +1.18,9
 9. Craig Breen    Hyundai +1.29,1
10. Erik Cais     Ford  +1.31,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat