Sami Pajari nakutteli tukun pohja-aikoja Kroatiassa – ”Asvaltillakin on vauhtia!”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari avasi JWRC-kautensa Kroatiassa kaksijakoisesti. Tuloksena oli kilpailun kuudes tila, mutta kun erikoiskokeiden pohja-aikoja ajamalla saa lisäpisteitä, on kaksikko Kroatian avauksen jälkeen sarjan kolmantena.

Perjantain avaus tuli tarkkaillen neljänneksi nopeinta vauhtia, mutta jo kilpailun toisella erikoiskokeella syntyi yli 13 sekunnin pohja-aika ja Pajari siirtyi johtoon. Kolmannen erikoiskokeen vauhdikas ulosajo pudotti kuitenkin Pajarin ja kartanlukija Marko Salmisen kauas taakse, vaikka auto ja miehistö selvisivätkin yllättävän vähillä vahingoilla.

– Kolmannen erikoiskokeen loppuosalla oli nypyn yli oikea josta lensimme enemmän kuin osasimme odottaa. Alastulon jälkeen menimme tieltä ulos ja osuimme puustoon aika rajusti. Pääsimme kuitenkin raahautumaan huoltoon jossa M-Sportin mekaanikot tekivät kovan työn, jotta pääsimme jatkamaan kilpailua, kertasi Pajari tilannetta.

Lauantain kahdeksan erikoiskokeen rupeama alkoi vaikeasti kun ajokkiin iski jarruongelma jollaista ei vuoristoteillä ajaessa toivoisi. Aikaero kärkeen kasvoi kahdella aamun ensimmäisellä pätkällä lähes minuutin, mutta seuraavilla ennen huoltoa ajetuilla kahdella erikoiskokeella tuloksena oli jälleen pohja-ajat.

– Saimme jarrut kuntoon erikoiskokeiden välisellä siirtymällä ja sen jälkeen pystyimme taas nauttimaan ajamisesta, kertoi Pajari

Lauantain jälkimmäiset neljä erikoiskoetta tuottivat kolme pohja-aikaa.

– Loppujen lopuksi hyvä päivä, viisi pohja-aikaa ja paljon oppia asvaltilta. Koitetaan jatkaa samaa vielä viimeinenkin kilpailupäivä, fiilisteli Pajari.

– Periaatteessa ensimmäinen asvalttiralli, viime syksyn Monza oli mitä oli, kun paikoin oli luntakin. Paljon tärkeää oppia tuli ja näimme että asvaltillakin vauhtia on. Tästä on hyvä lähteä kohti kuukauden kuluttua ajettavaa Portugalin osakilpailua sarjan kolmannelta sijalla, Pajari jatkoi.

Kilpailun voittoon ajoi brittipari Jon Armstrong  – Phil Hall, toiseksi Latvian Mārtiņš Sesks – Renars Francis ennen toista suomalaisparia Lauri Joona – Ari Koponen.

Seuraavan kerran JWRC-sarjan kuljettajat ja Ford Fiesta Rally4 -ajokit ovat mukana toukokuun 20.-23. päivä Portugalissa ajettavassa MM-rallissa, jonka keskuspaikkana toimii maan luoteisosassa Porton kaupungin lähistöllä sijaitseva Matosinhos.

JWRC-luokan pisteet 1/5 osakilpailua:

1. Armstrong 27p

2. Sesks 18p

3. Pajari 17p

4. Joona 16p

5. Koci 15p

Lue myös nämä

  • Uusimmat