Sami Pajari jälleen palkintosijoille rallin MM-sarjassa, säilytti johtoasemansa JWRC-sarjassa

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

JWRC-kauden neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin kolmipäiväisenä Belgian Ypres-rallissa. Sami Pajari ja Marko Salminen  Ford Fiesta Rally4:lla starttasi kilpailuun neljän pisteen johdossa ennen Latvian Martins Sesksia. Kolmantena oli britti Jon Armstrong, jolla oli eroa Pajariin 15 pistettä.

Perjantain alku oli Armstrongin hallintaa, neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella hän repi muihin eroa jo yli puoli minuuttia, Pajarin ollessa 52 sekunnin päässä neljäntenä. Huoltotauon jälkeen erikoiskokeet ajettiin uudelleen ja myös Pajari paransi vauhtiaan.

Yötauolle perjantain jälkeen saavuttaessa suomalaispari oli noussut kolmanneksi, eroa johtavaan Armstrongiin oli nyt 56,8 sekuntia, edellä ajavaan Viron Robert Virvesiin eroa oli 6,9 sekuntia.

 – Oli vähän vaikea päivä meille, mutta vaikea on rallikin. Aamupäivällä ajo tuntui ihan hyvältä, mutta ajat eivät olleet hyviä. Muutimme hieman säätöjä ja sitä kautta ajaminenkin parani iltaa kohden, kertoi Pajari perjantain jälkeen.

Lauantain tavoitteena olisi päästä Virvesin ohi. Aamupäivän erikoiskokeilla ero ei kaventunut vaan tultiin lähes tasatahtia, Armstrong oli karannut jo yli minuutin karkumatkalle. Iltapäivällä Pajari kaivoi jälleen lisää vauhtia ja ajoi kaksi pohja-aikaa. Lauantain jälkeen iltahuollossa eroa Armstrongiin minuutin verran, mutta Virves oli jätetty taakse 15 sekunnin marginaalilla.

– Toinen päivä oli hyvä, kaksi pohja-aikaa. Aamulla lähdettiin neljäntenä ja nyt ollaan toisena. Ajaminen oli tänään nautinnollista ja asvaltilla ajaminen oli jo kelvollista, kertasi Pajari lauantaita jo selvästi perjantaita tyytyväisempänä.

Sunnuntaina siirryttiin Ypresin alueelta 300 kilometriä itään Spa-Francorchampsin moottoriurheilupyhätön maisemiin, jossa ajettiin neljä erikoiskoetta, osittain rata-aluetta hyödyntäen. Sunnuntain noin 40 erikoiskoekilometriä eivät tuoneet tuloksiin enää juurikaan muutoksia. Armstrong piti johtopaikkansa, Pajari toisen sijansa ja Virves kolmospaikan.

Sarjan tilanne muuttui sikäli että Pajari johtaa edelleen, nyt toiseksi nousi Armstrong kolmen pisteen päähän ja Sesks taasen tippui kolmanneksi, eroa Pajariin 14 pistettä. Toinen suomalaiskuljettaja Lauri Joona on pisteissä neljäntenä 39 pisteen päässä Pajarista.

– Koitettiin ajaa sellaista fiksua mutta vauhdikasta ajoa tässä äärimmäisen haastavassa kisassa, jossa pidon vaihtelua on paljon. Erilaisista asvaltin pinnoista saatiinkin tulevaisuuteen paljon oppia. Kisan aikana saimme vauhtia parannettua hyvin, viestitti suomalaiskaksikko kisan jälkeen.

JWRC-sarja jatkuu lokakuun puolessa välissä asvaltilla Espanjan Kataloniassa, mutta Pajarin rallisesonki jatkuu jo parin viikon kuluttua Tshekin Barumissa ajettavassa ERC-osakilpailussa, jonka asvalttitiestöille Pajari lähtee puolustamaan ERC3 Junior-luokan johtopaikkaa.

Pistetilanne – Junior WRC 4/5 osakilpailua: 

1. Sami Pajari (FIN)    91
2. Jon Armstrong (GBR)   88
3. Martins Sesks (LAT)   77
4. Lauri Joona (FIN)    52
5. William Creighton (IRL) 45

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute ]

 

Lue myös nämä

 • Uusimmat