Sami-Matti Trogen toiveikkaana Ruotsiin – Höljesin rata vaatii ”bolsseja”

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Raforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami-Matti Trogen starttaa kauden viidenteen RX2-luokan kilpailuun Ruotsin Höljesiin mietteliäänä, mutta toivonkipinän hehkuessa himmeästi.

Kauden aiemmat kilpailut ovat menneet saman kaavan mukaisesti, loppua kohden vauhti on noussut, mutta alku on ollut tahmea. Sarjassa Trogen on viidentenä, neljäntoista pisteen päässä pronssista.

Edellisessä osakilpailussa Norjan Hellissä Trogen jäi finaalin ulkopuolelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Norjassa autosta löydettiin vaihteiston katkaisimessa ollut häiriö, joka saatiin korjattua neljänteen erään. Siinä Trogen oli kolmanneksi nopein, mutta semifinaalissa ei tuttua onnistumista tullut.

– Hellin kisa lähti menemään päin honkia alusta saakka. Ensin kaveri kaatoi eteen ja keulasta hajosi jotain, toisessa erässä meni rengas ja kolmannessa taas kolisi. Kun vaihteiston vika korjattiin, meni kolmas erä hyvin. Semissä lähtöpaikkakin vaikutti, enkä päässyt riittävästi nousemaan, vaikka yritin ihan hulluna.

Trogen lähtee Ruotsiin varovaisen toiveikkaana. Paikka on tuttu ja Höljes on yksi lohjalaisen lempiradoista. Kilpailuviikolla Trogen käy vielä testaamassa autoa.

– Autossa on uusia alustaratkaisuja, mennään kisaviikolla Ruotsiin testaamaan ja hierotaan autoa paremmaksi. Höljesiin tulee varmasti taas paljon autoja. Pitää onnistua ensimmäisestä erästä lähtien jos meinaa olla palkintokorokkeella. Höljesin rata vaatii ”bolsseja”, siellä pitää olla koko ajan atakki päällä, Trogen tokaisee.

Lue myös nämä