Jere Kalliokoski debytoi rallicrossin MM-sarjassa – ”Anteeksi ei lähdetä pyytelemään”

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Qba Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jere Kalliokoski debytoi MM-sarjassa STARD -tallin Ford Fiestalla tulevana viikonloppuna Ruotsissa. Alahärmäläinen lähtee taistelemaan lajin kerman kanssa Höljesin ”Magic Weekend” -nimellä tunnettuun kilpailuun toiveikkaana. 

– On mahtava fiilis päästä ajamaan maailman kovimpia crossikuskeja vastaan. Tavoite on edetä semifinaaliin, mutta tuossa seurassa se vaatii täydellistä onnistumista. Nöyrin mielin ja ilman paineita mennään, mutta anteeksi ei lähdetä pyytelemään, Kalliokoski naulaa.

21-vuotias Kalliokoski on edennyt rallicrossin kuninkuusluokassa vauhdilla. Hän ajoi ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2016 Suomen mestariksi, jonka jälkeen tie vei Eurooppaan kahdeksi kaudeksi. Tällä kaudella alahärmäläinen keskittyy RallyX Nordic- sekä SM-sarjaan. Höljesin rata on Kalliokoskelle tuttu, sillä käynnissä oleva kausi alkoi RallyX Nordicin kilpailulla juuri lajin mekasta, jossa ajettiin kaksi osakilpailua. Myös EM-sarja on vieraillut radalla vuosittain.

– Tämä on viides kilpailu Höljesissä, joten rata on tuttu. Lähdön onnistuminen on tärkeää, aika usein ensimmäisessä mutkassa on rytissyt.

STARD -tallin autoon Kalliokoski tutustuu tarkemmin torstaina. Tällä kaudella hän on ajanut tallin rakentamalla lähes samanlaisella Ford Fiestalla. Se helpottaa rattiin hyppäämistä.

– Auto on täksi kaudeksi valmistunut. Siinä on uusi moottori ja varmasti muitakin erilaisia ratkaisuja, joten oletan tietysti, että se on nopeampi. Janis Baumanis on ajanut tallin toisella autolla jokaisessa kisassa finaaliin, niin että auton suhteen olen luottavainen, Kalliokoski summaa.

– Torstaina se sitten selviää tarkemmin kun mennään Ruotsiin ajamaan testipäivä. Perjantaina on sitten vapaat harjoitukset ja lauantaina ajetaan kilpaa. Voi pojat miten odotan tulevaa viikonloppua, AL-Härmää edustava Kalliokoski jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat