Sami-Matti Trogen tavoittelee finaalipaikkaa Etelä-Afrikassa

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami-Matti Trogenin debyyttikausi RX2-luokassa päättyy ensi viikonloppuna Etelä-Afrikkaan. Lohjalainen on ajanut tällä kaudella jo kahdeksantoista kilpailua ja noussut palkintokorokkeelle kymmenen kertaa.

MM-rallicrossin yhteydessä ajettavassa RX2 -sarjassa paras sijoitus on ollut Ranskan Loheacin toinen sija. Trogen lähtee jahtaamaan jälleen finaalipaikkaa.

– Loheacissa oli huikea finaali. Vähän ennen maalia oltiin ihan nipussa ja kovan taistelun jälkeen nousin viime metreillä toiseksi, Trogen muistelee.

RX2-sarjassa vietettiin pitkä tauko, sillä Ranskan osakilpailu ajettiin syyskuun alussa. Trogen ei ole kuitenkaan lepäillyt laakereillaan, vaan on sen jälkeen ajanut crosskartin SM-kilpailun Suomessa ja Ruotsin Tierpissä RX Academyn finaalin, joka päättyi mestaruusjuhliin.

Cape Townin rata on 16-vuotiaalle Trogenille täysin uusi, tuttavuutta on tehty vain virtuaalisesti.

– Muutamia videoita olen viime vuoden kisasta katsonut, perjantaina selviää tarkemmin millainen rata on. Tavoitteena on vähintään finaalipaikka, mutta kyllä mulla on enempäänkin nälkää koska ranskassa sujui niin hyvin, Trogen sanoo.

Kilpailu Killarney International Raceway –radalla alkaa lauantaina, jolloin ajetaan kahdet alkuerät. MM-sarjan kaavan mukaan sunnuntaina kaasutellaan loput kaksi alkuerää, semifinaalit ja finaalit.

Lue myös nämä