Salo taipui tiukan taistelun jälkeen SM-hopealle – ”Kaikkemme tehtiin, mutta reisille meni”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen ajoivat rallin SM-kauden  finaaliosakilpailussa Turussa toiseksi. Tulos tiesi kaksikolle SM1-luokan hopeamitaleja.

– Kaikkemme tehtiin, mutta reisille meni. Totta kai jälkiviisaan  olisi lauantain aamupäivän pätkät voinut ajaa paljon rajummin, mutta jos olisimme niin koko päivän tehneet, niin voin tällä kokemuksella  sanoa, että maaliin emme olisi selvinneet. Kyllä se tie oli niin monta kertaa turhan kapea jo nyt. Onnittelut Teemulle (Asunmaa) mestaruudesta, Salo summasi.

Päättyneellä kaudella saavutettu SM-hopea on Salolle rallista jo yhdeksästoista SM-mitali. Kakkosohjaaja Topi Luhtiselle mitali on  ralliuran ensimmäinen.

– Sanotaan, että hopea on hävitty mitali, mutta ei se siltä juuri nyt tunnu. Meillä oli Topin kanssa todella hyvä kausi. Monet ihmiset olivat ennen kauden alkua sitä mieltä, että minusta ei ole enää mihinkään. Toivottavasti he ovat tämän kauden jälkeen toista mieltä.

– Itse olen sitä mieltä, että pystyn ajamaan vieläkin kovempaa kuin  mitä tänään ajettiin. Yhdeksäntoista rallin SM-mitalia on kova määrä,  ja niitä kultaisia on kuitenkin yhä enemmän kun muun värisiä yhteensä,  Salo hymyilee.

Konkari kiitteli vuolaasti tukijoitaan SM-hopean jälkeen.

– Kaiken kaikkiaan kulunut kausi oli mahtava, siksi päällimmäisenä mielessäni on äärimmäisen iso helpotus. Apu Eeron väeltä (Printsport) oli korvaamatonta. Auto toimi koko kauden hienosti niin kuin myös  renkaat ja yhteistyö Topin kanssa. Myös yhteistyökumppaneiden usko minuun pisti nöyräksi. Tämä mitali on iso kiitos heille.

– Palkintokaapissani on yhä tilaa niin yritetään saada sinne lisää täytettä ensi kaudella. Ei tämä ajajaura tähän lopu. Lähden ensi  kaudella entistä kovemmalla panostuksella mestaruuden kimppuun, Salo lupaa.

Lue myös nämä