Esa Ruotsalainen kruunasi hienon kautensa mestaruuteen – ”Varmistellen ajaminen ei todellakaan ollut helppoa”

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina Turkuun päättynyt rallin SM-kausi sai iloisen lopun Esa Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen osalta. Kokenut kaksikko ajoi tasaisen varman kilpailun sijoittuen SM2-luokassa toiseksi, joka takasi heille luokan Suomen mestaruuden.

SM Salo-Turku Ralli käynnistyi Ruotsalaisen autokunnan osalta mallikkaasti perjantai-iltana, kun hallussa oli luokan johtoasema. Pitkä kisapäivä lauantai sujui varmistelun merkeissä, eikä mitään riskejä kannattanut ottaa voiton saavuttamiseksi.

Yhdeksän erikoiskokeen jälkeen SM2-luokan voittoon ajanut Ville Hautamäki oli 58 sekuntia Ruotsalaista nopeampi. Mutta mikä tärkeintä, sarjan loppupisteissä heidän keskinäinen järjestys oli Ruotsalaisen eduksi.

– Tavoitteena oli ajaa ehjä kilpailu. Toki piti sijoittua kolmen joukkoon, joka takasi varmuudella SM-tittelin. Varmistellen ajaminen ei todellakaan ollut helppoa, mutta keskittyminen täytyi pitää koko ajan huipussaan, Saarijärven UA:n Mitsubishi-kuljettaja kertasi.

Esa Ruotsalainen tiedosti kuluneen kesäkauden aikana, että alkukauden neljän voiton jälkeen mestaruuteen tulisi riittämään kakkos- ja kolmossijatkin.

– Olihan se tiedossa ilman laskukonettakin, että meidän piste-etumatka riittää, kunhan pääsemme viimeiset kisat hyvällä sijoituksella maaliin. Järkevällä taktiikalla ajettiin, ja onneksi kaikki pelasi tekniikan sekä renkaiden osalta.

– Aiemmilta kausilta plakkarissa on himmeämpiä mitaleita, mutta tämä on meidän ensimmäinen mestaruus. Kausi päättyi nyt loistavasti, joten kiitokset kuuluvat rallitiimilleni ja meidän matkassa oleville yhteistyökumppaneille, Ruotsalainen iloitsi.

Lue myös nämä