Ruotsin MM-rallin pomo hillitsee huhuja – ”Tulemme saamaan reitin kuntoon”

Ruotsin MM-ralli
Sebastien Ogier Ruotsin MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin nokkamies Glenn Olsson on rauhoitellut puheita Uumajaan siirtyneen kisan ympärillä. 

Tällä viikolla ruotsalaismedia uutisoi kisan olevan vaakalaudalla puuttuvien tielupien vuoksi. Tiettävästi kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promoottori ovat asettaneet takarajaksi joulukuun 19. päivän.

Olsson kuitenkin kertoo rallisivusto Dirtfishille, että asiat tulevat vielä järjestymään.

– Meillä on joitain ongelmia reitin kanssa. Meillä ei ole vielä 100-prosenttisesti kaikkia lupia teiden käyttöön. Eikä kyse ole vain porofarmareista, vaan meillä on ylipäätään reitillä uudet ihmiset, uudet maanomistajat, jotka ovat eri teillä ja eri alueilla, Olsson selittää.

– Olemme tehneet uusia sopimuksia joka puolella. Me tulemme saamaan reitin kuntoon, mutta siihen saatetaan joutua tekemään joitain muutoksia. Teemme töitä yhdessä FIA:n ja promoottorin kanssa.

Viime vuonna koronapandemia pilasi Ruotsin rallin, mutta hätiin riensi Rovaniemi. Myös tällä kertaa Suomessa ollaan valmiudessa, jos naapurissa homma ei jostain syystä toimi. Vuonna 2020 Ruotsin rallia piinasi lumipula, jonka myötä kisa siirrettiin pohjoiseen ja Uumajaan. Ongelmia on silti tullut vastaan.

– Nyt me painimme paikallisten asioiden parissa. Teemme töitä yhdessä paikallishallintojen ja -lakiyksiköiden kanssa. Tiedämme, että me olemme myöhässä, mutta olen luottavainen, että saamme asiat kuntoon, Olsson vakuuttaa.

Ruotsin MM-ralli on määrä ajaa 24. – 27. helmikuuta.

Katso alapuolelta vuoden 2020 Ruotsin rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat