Ruotsin MM-rallin loistosuoritus tuomassa Jari Huttuselle tallipaikan – ”Puhelin on soinut jälleen”

Jari Huttunen. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tiimissä R5-autolla viime kaudella MM-sarjaa kiertänyt Jari Huttunen jäi täksi kaudeksi työttömäksi, kun korealaisvalmistaja päätti panostaa kaikki pelimerkit WRC-talliinsa. 

Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ajoivat kauden ensimmäisen kisansa viime kuussa Ruotsin MM-rallissa. Suomalaiskaksikko taisteli Skoda Fabia R5:lla WRC2-luokan voitosta, mutta joutui keskeyttämään toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ulosajon vuoksi. 25-vuotias kiuruvetinen kuitenkin tykitti yhdeksän luokka pohja-aikaa ja päihitti yhdellä pätkällä myös kaikki WRC-kuljettajat.

Suomalaisnuorukainen myöntää Autosport-lehden verkkosivuilla, että hyvä vuoden 2019 debyyttikisa on herättänyt mielenkiintoa monella suunnalla.

– Puhelin on soinut jälleen. Keskustelen tällä hetkellä ihmisten ja tallien kanssa, jotta saisin vielä tehdaspaikan.

Huttunen tekee edelleen testitöitä Hyundaille, mutta mieli janoaa pikataipaleille.

– Saan paljon positiivisia juttuja mukaani Hyundalta, mutta haluan jo takaisin ajohommiin ja kilpailemaan. Ruotsissa nähtiin osa potentiaalistani, mutta tiedän, että enemmänkin olisi luvassa, Huttunen toteaa.

– Oli toisaalta vähän hankala ajaa Ruotsissa, kun tiesin, että se mahdollisuus oli yhden kisan mittainen. Olen kuitenkin tyytyväinen niihin aikoihin, mitä pystyimme tehdä paineen alla. Mukavaa, että tiimit ovat sen myös huomanneet.

Lue myös nämä

  • Uusimmat