Ruotsalaistähdeltä yllätysveto: pisti pystyyn rallitiimin – etsii nyt kuljettajia

Mattias Ektström
Mattias Ektström. Kuva: EKS Audi Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsalainen konkarikuljettaja Mattias Ekström teki yllättävän ilmoituksen tiistaina. Ekström tiedotti perustaneensa rallitiimin, joka nähdään erikoiskokeilla vuonna 2020.

Ekström on voittanut urallaan rallicrossin maailmanmestaruuden sekä kaksi rata-autoilun DTM-sarjan mestaruutta. Hän päätti aktiviiuransa viime vuonna ja alkoi keskittyä enemmän EKS-tallinsa pyörittämiseen rallicrossin MM-sarjassa.

Viime kauden jälkeen Ekströmin tiimi menetti Audin tehdastuen, mutta talli on pysynyt MM-rallicrossin parissa ja tehnyt yhteistyötä asiakaskuljettajien kanssa. Nyt talli ottaa harppauksen rallin puolelle.

Tallin nettisivuilla julkaistussa uutisessa on kuva Skoda Fabia R5 -autosta. Sen enempää suunnitelmista ei hiiskuta tässä vaiheessa.

– Olemme todella innoissamme, sillä ralli on jo nyt useiden EKS-tallin jäsenten intohimona. Toivottavasti tämä on loistava uutinen myös faneille, medialle, kuljettajille, kartanlukijoille, kilpailijoille ja mahdollisille yhteistyökumppaneille, EKS kertoo tiedotteessaan.

– Vuoden 2019 aikana EKS on tehnyt ja tekee yhä valmistavia testejä ja osallistuu kilpailuihin päästäkseen vauhtiin. Valmistaudumme erikoiskokeilla ja huoltoalueilla ja analysoimme uusia ideoita, jotka auttavat meitä saavuttamaan menestystä ja tavoitteemme tulevaisuudessa.

Ekström, 41, osallistuu itse Skodalla Ruotsin rallisarjan päätösosakilpailuun Blekinge-ralliin tulevana viikonloppuna.

EKS aikoo paljastaa joulukuussa suunnitelmansa vuodelle 2020. Kuljettajahaku on käynnissä, sillä halukkaita kuskeja kehotetaan tiedotteessa ottamaan yhteyttä tiimiin.

EKS aikoo jatkaa toimintojaan myös rallicrossin parissa ensi vuonna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat