Ruotsalaistähdelle jälleen yksi mestaruus, Grönholm säilytti mahdollisuuden MM-pronssiin

Ruotsalainen Johan Kristoffersson on varmistanut jälleen yhden rallicrossin MM-tittelin.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 2023 mestaruus varmistui lauantaina Hong Kongissa, vaikka ruotsalainen joutui ongelmiin finaalin viime hetkillä ja tippui voittotaistelusta kuudenneksi. MM-titteli oli Kristofferssonille jo uran kuudes. Aiemmat mestaruudet mies on voittanut kausilla 2017-19 ja 2020-22.

Suomalaiskuski Niclas Grönholm ylsi värikkäiden vaiheiden jälkeen Hong Kongin avauskisassa toiseksi ja säilytti mahdollisuutensa ajaa MM-pronssille. Grönholm jäi lähdössä viidenneksi, mutta taisteli tiensä toiseksi.

– Teimme koko päivän hyvää työtä, joten voimme olla tyytyväisiä. Tämä ei vielä liikaa auttanut meidän MM-pistejahdissa, mutta olemme hommassa mukana. Katsotaan, mitä voimme tehdä huomenna, Grönholm summasi.

Historian ensimmäisen Hong Kongin rallicrossin MM-sarjan koitoksen voittoon ajoi ruotsalainen Kevin Hansen, jolle ykköstila oli kauden ensimmäinen. Hong Kongin rata on rakennettu aivan kaupungin ytimeen satama-alueelle.

– Nyt on ihan megafiilis. Yleisö on uskomaton. He ovat hurranneet meille koko päivän. Rata oli vaikea, mutta superhauska, kun oli kuivaa. Keskittymiskyky oli oltava koko ajan tapissa. Meillä oli hieno finaali, mutta saimme homman hoidettua, Hansen hehkutti.

Voittonsa myötä Hansen otti tukevan otteen hopeamitalista. Ennen sunnuntaina ajettavaa kauden päätösosakilpailua Grönholm ja kolmanneksi lauantaina ajanut Timo Scheider ovat tasapisteissä.

Rallicrossin MM-sarja, Hong Kong, 1. kisan tulokset:

1. Kevin Hansen    3.17,820
2. Niclas Grönholm    +2,290
3. Timo Scheider     +3,276
4. Ole Christian Veiby  +4,818
5. Klara Andersson    +6.526
6. Johan Kristoffersson +21,893

MM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

1. Kristoffersson 118
2. K. Hansen    94
3. Scheider    91
4. Grönholm    91
5. Timmy Hansen  66
6. O-C Veiby    66
7. K. Andersson  61

Lue myös nämä

 • Uusimmat