Röyhkiö päätti rallin SM-kauden komeasti palkintopallille – ”Tätä osattiin odottaa”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikonloppuna ajettu rallin SM-sarjan päätösosakilpailu tuotti hyvä tuloksen Aleksi Röyhkiölle Turun ja Salon suunnalla. Vasta 18-vuotias sarjatulokas onnistui nopeilla sorapätkillä loistavasti ja nousi toisen kerran palkintopallille tasaisessa SM3-luokassa.

Renault Twingoa ohjastanut Röyhkiö ei ollut kovin tyytyväinen lyhyen avauspäivän antiin, mutta lauantaina hänen tahtinsa kohentui selvästi. Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren nousivat kolmanneksi rallin viimeistä edellisellä pätkällä, kun Suomen mestari Jaro Kinnunen menetti aikaa rengasrikkoon.

– Tietysti on hieno tunnelma, kun pystyimme vastaamaan haasteeseen ja nousemaan toisen kerran podiumille. Se ensimmäinen kerta oli kaikille yllätys, mutta nyt tätä jo osattiin odottaa ja tosissaan tavoitella, Röyhkiö totesi.

– Turun seudun tiet olivat vaativia ja erittäin nopeita. Nautinnollista oli ajaa, kun kaikki toimi. Ajorytmi oli toisena päivänä hyvä ja nuottien kanssa myös kaikki natsasi.

Röyhkiön edelle ehtivät kokeneet kuskit Samuli Vuorisalo ja Joonas Lindroos, jotka saivat SM-sarjasta himmeämmät mitalit. Röyhkiön sarjasijoitus oli lopulta seitsemäs.

– Nyt katseet suunnataan jo ensi kauteen. Tarkoitus on treenata entistä kovempaa, minkä jälkeen tavoitellaan vielä parempia sijoituksia. Askel askeleelta mennään uralla eteenpäin, Röyhkiö päätti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat