Kristoffersson varmisti voitolla rallicrossin MM-tittelin – Grönholm jäi välieriin

Johan Kristoffersson dominoi rallicrossin MM-sarjaa voitettuaan yhtä vaille kaikki kauden osakilpailut. Kuva: PSRX Volkswagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan ensimmäinen USA:ssa ajettu osakilpailu keräsi viime viikonloppuna paikan päälle yli 18 000 katsojaa. Voittajaksi ajoi jälleen Volkswagenin Johan Kristoffersson, joka varmisti samalla toisen perättäisen mestaruuden.

Rallicrossin MM-sarjassa on jäljellä kaksi osakilpailua. Kristoffersson on voittanut yhtä vaille kaikki osakilpailut. Yhdysvaltojen osakilpailussa ruotsalaisen lisäksi palkintokorokkeelle kipusivat VW:n tallipomo Petter Solberg sekä Andreas Bakkerud.

Niclas Grönholmin hyvien suoritusten ansiosta rallicrossin MM-sarjan suomalaistiimin GRX Taneco katkeamaton semifinaaliputki sai jatkoa Teksasin kisassa. Tiimi on yhä tallien MM-pisteissä neljäntenä, ja Niclas Grönholm piti seitsemännen paikkansa kuljettajien MM-pisteissä. Timur Timerzyanov puolestaan on kuljettajien pisteissä sijalla kymmenen.

– Viikonloppu oli tyydyttävä. Karsinnat sujuivat vaihtelevasti, joten lähtöpaikkamme semifinaalissa ei ollut paras mahdollinen. Saimme kaikesta huolimatta hyvän startin ja pystyimme haastamaan muita. Tällä kertaa ei vain onnistunut, Grönholm summaa tiedotteessa.

– Tämä oli vaikea osakilpailu ja hyvin tasainen. Ohittaminen oli kuitenkin lähes mahdotonta, joten en saanut mahdollisuutta kuitata sijoitustani takaisin. Mutta se kuuluu lajin luonteeseen, ja olen jo suunnannut katseeni kahden viikon päästä ajettavaan Saksan osakilpailuun.

Volkswagenin Kristoffersson on ollut koko kauden täysin ylivertainen. Toinen mestaruus maistui hyvältä.

– Aivan mieletön fiilis. Tulin hakemaan täältä titteliä ja sen otin, joten maistuu hyvältä. Harjoituksissa ja aika-ajoissa oli vähän paineita, kun mestaruus kummitteli mielessä. Yritin vain sulkea sen pois ja taistelin kovasti, Kristoffersson myhäilee.

– Olen todella ylpeä siitä, mitä olen saavuttanut. Viime vuoden mestaruus oli minulle massiivisen iso juttu, mutta sen puolustaminen on jotain erityistä.

Rallicrossin MM-sarja – USA – kauden 10. osakilpailu
1. Johan Kristoffersson 3.31,118
2. Petter Solberg     +0,600
3. Andreas Bakkerud   +1,695
4. Sébastien Loeb     +2,323
5. Mattias Ekström    +8,069
6. Timmy Hansen       +9,836
Kuljettajien MM-pisteet (10/12)
1. Johan Kristoffersson - 281 pistettä 
2. Mattias Ekström - 203 pistettä
3. Petter Solberg - 202 pistettä
4. Andreas Bakkerud - 200 pistettä
5. Sébastien Loeb - 195 pistettä
6. Timmy Hansen - 179 pistettä
7. Niclas Grönholm - 124 pistettä
8. Kevin Hansen - 113 pistettä
9. Janis Baumanis - 79 pistettä
10. Timur Timerzyanov 77 pistettä

Lue myös nämä