Rovanperä sitkuttelee ongelman kanssa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jari Nurminen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä on mukana Latvian EM-rallin kärkikamppailussa, vaikka käsijarruvika vaikeutti suomalaislupauksen menoa kilpailun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperä oli kolmanneksi nopein lauantaiaamun kolmannella erikoiskokeella, jolla hän jäi 6,5 sekuntia Aleksei Lukjanukin pohja-ajasta. Kokonaistilanteessa Rovanperä, 17, on kolmantena 8,2 sekunnin päässä kärkikuljettaja Lukjanukista.

Rovanperä ajoi toisen ja kolmannen pikataipaleen ilman käsijarrua. Puuppolaisen mukaan se toi lisäsekunteja aikaan. Fordilla kisaavan Rovanperän onneksi vika saadaan korjattua huollossa, jolle rallikaravaani siirtyi kolmospätkän jälkeen.

Lukjanuk, toisena ajava Nikolai Grjazin ja Rovanperä ovat täysin omilla sekuntiluvuillaan rallissa. Neljäntenä oleva Kajetan Kajetanowicz, joka johtaa EM-sarjaa, on jäänyt kärjestä jo 44,6 sekuntia.

Alle 27-vuotiaiden junioreiden Euroopan mestaruutta jahtaava Jari Huttunen johtaa luokkaansa 1,4 sekunnin erolla latvialaiseen Martins Sesksiin. Opel-kuljettaja Huttusen päävastustajat Chris Ingram ja Filip Mares ovat sijoilla kolme ja neljä.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Latvian EM-rallin tilanne, EK3/13:
1. Aleksei Lukjanuk     Ford       19.18,7
2. Nikolai Grjazin      Skoda         +5,2
3. Kalle Rovanperä      Ford          +8,2
4. Kajetan Kajetanowicz Ford         +44,6
5. Lukasz Habaj         Ford         +53,7
6. Pepe Lopez           Peugeot      +56,1
7. Janis Vorobjovs      Mitsubishi   +58,2
8. Jose Antonio Suarez  Peugeot    +1.07,5
9. Bruno Magalhaes      Skoda      +1.08,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat