Hännisen hurja lento jatkuu – Neuville ongelmissa

Juho Hänninen
Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juho Hänninen ajoi jo toisen peräkkäisen pohja-ajan Espanjan MM-rallissa, kun hän kiihdytti Toyota Yariksensa huippuvauhtiin yhdeksännellä erikoiskokeella.

Hännisellä oli syytä hymyyn lauantaiaamupäivän lenkin jälkeen, sillä hän täräytti kahdet pohjat ja oli kolmas aamun avauspätkällä. Hänninen oli koko porukan nopein kuljettaja aamun kolmella erikoiskokeella.

– Voin olla todella tyytyväinen. Olen yllättynyt pätkäajoista, sillä ne ovat tulleet helposti, Hänninen myhäili WRC:n ralliradiolle.

Hänninen nousi kokonaistilanteessa jo kuudenneksi, kun Hyundain Thierry Neuville törmäsi ongelmiin. Neuville jäi 12,4 sekuntia Hännisen pohja-ajasta ja lisäksi maailmanmestaruudesta kamppailevalle belgialaiselle mätkäistiin aikasakko, koska hän starttasi myöhässä yhdeksännelle erikoiskokeelle.

– Meiltä katosi hydrauliikkapaineet edellisen pätkän lopussa. Sen jälkeen auto ei meinannut käynnistyä, ja jouduin ajamaan nopeasti tämän pätkän starttiin. Spinnasin siirtymällä, ja auton perä otti osumaa, Neuville raportoi.

Toyotan Esapekka Lappi oli toiseksi nopein Savallan pikataipaleella jäätyään 2,9 sekuntia Hännisen pohjista. Kokonaistilanteessa Lappi on yhdeksäntenä. Kisaa johtaa Citroenin Kris Meeke ennen Ott Tänakia ja Sebastien Ogieria. Hänninen on enää 13,8 sekunnin päässä kolmossijasta.

Launataina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Espanjan MM-rallin tilanne, EK9/19:
 1. Kris Meeke        Citroen 1.42.48,2
 2. Ott Tänak         Ford        +13,5
 3. Sebastien Ogier   Ford        +13,8
 4. Dani Sordo        Hyundai     +14,6
 5. Andreas Mikkelsen Hyundai     +20,8
 6. Juho Hänninen     Toyota      +27,6
 7. Mads Östberg      Ford        +46,6
 8. Thierry Neuville  Hyundai     +53,1
 9. Esapekka Lappi    Toyota    +1.17,5
10. Stephane Lefebvre Citroen   +1.30,2

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat