Rovanperä jätti taakseen MM-sarjan konkarin – ”Kalle ajoi viisaasti”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä avasi tämän kauden voittotilinsä viikonloppuna ajetussa Chilen MM-rallissa.

Rovanperä ajoi ensimmäistä kertaa urallaan ykköseksi WRC2 Pro -luokassa. Skodan suomalaislupaus kävi tiukan kamppailun Citroenin Mads Östbergiä vastaan ja jätti MM-sarjan konkarin lopulta taakseen 23,6 sekunnin erolla.

Rovanperä repi riittävän eron Östbergiin lauantaina, jolloin norjalainen kärsi jarruongelmista. Puuppolalainen ei ajanut päätöspäivänä sunnuntaina pohja-aikoja, mutta hän ei myöskään päästänyt Östbergiä iskuetäisyydelle.

– Voin olla tyytyväinen vauhdin ylläpitämiseen. Pystyin ajamaan ilman isompia riskejä ja silti olimme parin sekunnin sisällä Madsista, Rovanperä kuvaili päätöspäivän urakkaansa.

Viime vuonna Rovanperä pääsi kahdesti juhlimaan WRC2-luokkavoittoa MM-sarjassa. Suomalaiskuskin mukaan hän ei ollut koskaan aiemmin joutunut paahtamaan yhtä vauhdikkaasti läpi viikonlopun kuin nyt Chilessä.

Katso alta kooste WRC2- ja WRC2 Pro -luokkien huippuhetkistä Chilen MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262711″ ap mute]

 

– Jos vertaa siihen, mitä kyytiä ajoimme täällä koko rallin, niin missään muussa kisassa ei ole tarvinnut ajaa koko ajan näin kovaa. Kilpailu oli kovatasoinen, Rovanperä sanoi.

Rovanperä sai ensimmäistä kertaa tänä vuonna kasaan täysin ehjän kilpailuviikonlopun. Kartanlukija Jonne Halttunen antoi nuorelle kuljettajalle kehut esityksestä.

– Kalle ajoi hyvin, ja yritimme vastata Madsin vauhtiin. Mads on kokenut WRC-kuljettaja ja hänen tasonsa on todella korkealla. Kalle ajoi viisaasti – hän puski silloin, kun tarvitsi. Meillä ei ollut mitään tilanteita. Ehkä harteillamme oli pieni apina, mutta nyt se lähti pois, Halttunen virkkoi.

Rovanperä ja Halttunen kilpailevat seuraavan kerran vajaan kolmen viikon kuluttua Portugalissa, missä he saavat käyttöönsä Skodan tehdastiimin uuden Fabia R5 -auton. Rovanperä on WRC2 Pro -luokan pisteissä neljäntenä.

Lue myös nämä