Renault kehittää uuden ralliauton MM-sarjaan – ensimmäiset testit piakkoin

Ranskalainen autonvalmistaja Renault on vahvistanut, että se aikoo tuoda rallimarkkinoille Rally3-luokituksen kilpurin reilun vuoden kuluttua.
Jean-Baptiste Franceschi
Jean-Baptiste Franceschi saavutti Renault Clio Rally4 -autolla EM-sarjan ERC3-junioriluokan mestaruuden kaudella 2021. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rally3-autot saivat tänä vuonna oman luokan rallin MM-sarjaan, WRC3-luokan. Toistaiseksi markkinoilta löytyy vain yhden autonvalmistajan nelivetoinen Rally3-kilpuri, M-Sportin kehittämä Ford Fiesta Rally3.

Renault kertoi jo viime syksynä, että se on kiinnostunut Rally3-autosta, jolla on mahdollista kilpailla WRC3-luokan lisäksi myös MM-sarjan juniorimestaruudesta JWRC-luokassa. Nyt ranskalaismerkin Rally3-projekti on nytkähtänyt askeleen eteenpäin.

Renault’lta löytyy jo etuvetoiset Rally4- ja Rally5-luokituksen Cliot ja tavoitteena on, että portfolioon lisätään tämän vuoden jälkeen Rally3. Suunnitelmana on, että Renault Clio Rally3 saadaan markkinoille huhtikuussa 2023.

– Teemme töitä kovasti ja meidän pitäisi päästä ajamaan ensimmäinen testi muutaman viikon sisään, Renault Sportin asiakasohjelman päällikkö Benoit Nogier kertoi Dirtfishille.

MM-sarjan lisäksi Rally3-autoilla voi kilpailla rallin EM-sarjasta sekä useissa kansallisista sarjoissa.

– Se on ollut erittäin tärkeää, kun teimme päätöksen edetä Rally3-auton kanssa. On hyvä tietää, että Rally3 kuuluu niinkin hyvän sarjan kuin WRC3:n suunnitelmiin tulevaisuudessa, Nogier sanoi.

– Emme malta odottaa vertailua WRC3-luokan ja junioriluokan välillä, sillä Ford on junioriluokan mukana. Tulevaisuudessa pystymme vertaamaan eri merkkien suorituskykyä.

Renault’n suunnitelmissa on aloittaa auton testiohjelma sorateillä helmikuun loppupuolella Ranskassa. Soratestien jälkeen auton kehitystyötä jatketaan asvaltilla.

Muut automerkit eivät ole toistaiseksi vahvistaneet rakentavansa Rally3-autoa. Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala on aiemmin kertonut, että Rally3-auto kiinnostaa japanilaisvalmistajaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat