Remmit kiinni! MM-rallitähdille sakkoja Monte Carlossa

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlon MM-rallin tuomaristo on mätkäissyt sakot kolmelle WRC-tallin kilpailijalle samasta syystä.

Toyota-tähti Sebastien Ogier, Thierry Neuvillen uusi kartanlukija Martijn Wydaeghe sekä Dani Sordolle viimeistä kertaa nuotteja lukeva Carlos del Barrio joutuvat kaivamaan kuvettaan 400 euron verran. Wydaeghe ja del Barrio edustavat Hyundain WRC-tiimiä.

Ogier, Wydaeghe ja del Barrio olivat unohtaneet kiinnittää kypäränsä remmin kunnolla lauantaiaamun toisella erikoiskokeella. Tapaukset tulivat ilmi kuvamateriaalin perusteella.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekninen delegaatti vei tapaukset tuomariston käsittelyyn.

– Kaikkia turvavarusteita, kypärät mukaan lukien, täytyy pitää erikoiskokeella oikein yllä maalin jälkeiselle aikatarkastusasemalla saakka turvallisuussyistä. Tuomaristo myöntää, että kyseessä oli tarkkaamattomuus eikä yksikään kilpailija kilpailisi tarkoituksellisesti erikoiskokeella kypärällä, jota ei ole kiinnitetty turvallisesti, tuomaristo kertoi päätöksissään.

Toyota-kuljettaja Ogier johtaa kilpailua 13 sekunnin erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin ennen rallin päätöspäivää. Toyota on kiinni kolmoisvoitossa, sillä Kalle Rovanperä on viimeisellä palkintosijalla vajaan minuutin päässä kärjestä.

Lue myös: Tuleeko Toyotalta tallimääräys? Tallipomo Latvala: ”Homma pitää saada vietyä loppuun saakka”

Hyundain Neuville ja Wydaeghe lähtevät sunnuntaina jahtaamaan Rovanperää seitsemän sekunnin takamatkalta. Sordo ja del Barrio ovat viidennellä sijalla.

Monte Carlon MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta.

Katso alta kooste lauantaiaamun tapahtumista Monte Carlon MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364498″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat