Ranskalaiskuskille ainakin kaksi rallia MM-sarjassa – jatko riippuu tuloksista

Ranskalainen Nicolas Ciamin pääsee mukaan MM-kauden avauskisaan Monte Carlossa tammikuun lopussa.
Nicolas Ciamin
Nicolas Ciamin starttaa Monte Carloon Hyundain Rally2-autolla. Kuva: Nicolas Ciaminin Facebook-sivut
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

25-vuotias Ciamin ilmoitti perjantaina sosiaalisen median kanavillaan, että hän kisaa Monte Carlossa WRC2-luokassa Hyundain i20 N Rally2 -autolla, jonka huollosta vastaa 2C Competition.

Ciamin voitti viime kaudella Keski-Euroopan MM-rallissa WRC2-luokan. Mies oli mukana myös Kroatian, Sardinian ja Suomen osakilpailuissa. Kroatiassa homma tyssäsi ulosajoon ja myös Sardiniassa kohtalona oli keskeytys. Keski-Suomen sorateillä Ciamin jäi WRC2-luokassa sijalle kymmenen.

– Voimme ylpeinä ilmoittaa, että kisaamme Monte Carlossa Hyundain i20 N Rally2 -autolla. Sen jälkeen ohjelmassamme on Kroatian ralli ja loppukauden ohjelma määräytyy pääosin tulostemme perusteella, Ciamin kertoo.

– Odotamme vahvaa kautta yhdessä 2C Competition tiimin kanssa. Iso kiitos yhteistyökumppaneilleni, jotka mahdollistivat tämän.

Keski-Euroopan rallin WRC2-luokkavoitto oli Ciaminin ensimmäinen MM-tasolla. Nuoresta iästään huolimatta Ciamin on ajanut MM-sarjassa jo 32 starttia vuodesta 2017 lähtien. Lopullinen läpimurto on kuitenkin jäänyt toistaiseksi haaveeksi.

Hyundain Rally2-autosta ja 2C Competition -tiimistä Ciaminilla on hyviä muistoja, sillä kaudella 2022 ranskalainen onnistui ajamaan kovatasoisessa Ranskan asvalttisarjassa kaksi voittoa ja loppupisteissä kolmanneksi.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 25.-28. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat