Ranskalaiskuski nöyränä takaisin rallin MM-sarjan ykkösluokkaan – ”Tätä kisaa on pakko kunnioittaa”

Ranskalaiskuski Adrien Fourmaux palaa rallin MM-sarjan ykkösluokkaan vuoden tauon jälkeen.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux valmistautui Monte Carlon MM-ralliin talvisissa olosuhteissa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux sai ensimmäisen kunnon näyttöpaikkansa M-Sport Fordin tiimissä kaudella 2022, mutta kehnot otteet tiesivät pudotusta luokkaa alemmaksi. Fourmaux kuitenkin ajoi hyvän kauden M-Sportin Rally2-autolla viime vuonna ja nousi takaisin kuninkuusluokkaan.

Ranskalaiskuski pääsi valmistautumaan huolellisesti kauden avaavaan Monte Carlon osakilpailuun. Silti mies myöntää, että klassikkokisan edessä on oltava järkevä.

– Tunnen, että valmistauduimme hyvin, mutta me kaikki tiedämme, että Monte Carlon edessä on oltava nöyrä. Tätä kisaa on pakko kunnioittaa, Fourmaux sanoo.

– Nyt kun palaamme Alpeille kunnon vuoristoteille, voivat olosuhteet olla todella vaikeat lumen ja jään takia. Edessä on varmasti vaikea kisa, mutta varsinkin sää tekee rallista hyvin haastavan.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Vaikka takana on pitkä paussi Rally1-auton ratista, on Fourmaux valmis tulevaan.

– Testimme sujuivat todella hyvin. Minulla oli erittäin hyvä fiilis autossa, ja pääsimme ajamaan ensimmäisenä päivänä vaihtelevissa olosuhteissa. Oli mukavaa palata Rally1-autoon, Fourmaux summaa.

– Toisena päivänä pätkämme oli täysin luminen, mutta oli siellä toki myös asvalttiosuuksia. On mielenkiintoista nähdä, mihin pystymme, jos itse kisassa on lunta. Juuri nyt vaikuttaa, ettei lunta ole kovin paljoa, mutta ei sitä koskaan vuoristossa tiedä, mitä taivaalta tulee.

Monte Carlon ralli käynnistyy torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös: Rallin MM-kauden avauksessa poikkeukselliset olosuhteet? Tämä kaikki sinun pitää tietää legendaarisesta kisasta

Lue myös nämä

  • Uusimmat