Rallitähti pettyi entisen WRC-tiiminsä päätöksestä – ”Onko tänään aprillipäivä?”

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitiimin entinen kuljettaja Hayden Paddon olisi halunnut päästä ajamaan Suomen MM-ralliin Hyundai i20 WRC -autolla.

Hyundai Motorsport teki tiistaina yllättävän ilmoituksen, kun se kertoi entisen Citroen-kuskin Craig Breenin ajavan tiimin kolmatta autoa elokuun alussa Suomen MM-osakilpailussa. Breenin lisäksi tallin vakituiset kuljettajat Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen kilpailevat Hyundain riveissä Keski-Suomen sorateillä.

– Onko tänään aprillipäivä? Paddon tviittasi pian Hyundain julkistettua kuskivalintansa.

Hyundai joutui etsimään kolmatta kuljettajaa Suomeen kuskinelikkonsa ulkopuolelta, sillä Sebastien Loeb ja edellisen rallin Sardiniassa voittanut Dani Sordo eivät olleet halukkaita kilpailemaan vauhdikkaassa sorarallissa. Julkisuudessa oli aiemmin liikkunut tietoja, joiden mukaan Paddon olisi kieltäytynyt Hyundain tarjouksesta ajaa Suomessa.

Uusiseelantilainen Paddon kiisti asian.

– Meille ei koskaan tarjottu virallisesti mitään. Teimme töitä sen eteen, että pääsisimme ajamaan rallin, Paddon selvensi toisessa tviitissään.

– Kommenttini eivät ole Craig Breenia vastaan ja toivon hänelle kaikkea hyvää ralliin. Mutta luonnollisesti olen pettynyt, ettei meitä harkittu, Paddon lisäsi.

Paddon kilpaili Hyundain WRC-kalustolla rallin MM-sarjassa vuosina 2014-18. Viime kaudella hän ajoi vain puolikkaan sarjan, mutta hän pääsi kahdesti palkintokorokkeelle ja ylsi viisi kertaa viiden parhaan joukkoon.

Tänä vuonna Paddon on ajanut Uuden-Seelannin rallisarjassa oman tallinsa Hyundailla ja lisäksi hän mukana ensi viikonloppuna alkavassa rallicrossin uutuussarjassa Titans RX:ssä. Kyseisessä sarjassa kilpailevat myös Breen ja suomalaiskuljettaja Toomas Heikkinen.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268533″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat