Rallin SM-sarjan luokkajakoon muutoksia ensi vuonna

Rallin SM-sarjassa ajetaan mestaruuksista viidessä eri luokassa myös kausilla 2023 ja 2024.
Kuvituskuva
Kuvituskuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luokkien järjestykseen tulee kuitenkin muutoksia kuluvan kauden jälkeen.

– Numeroinnissa tullaan nojautumaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n luomaan ”ralliautojen pyramidiin”, jolloin järjestyksessä kolme ensimmäistä SM-luokkaa sisältää vain kansainvälisen luokituksen mukaisia autoja. Kaksi jälkimmäistä luokkaa tulee sisältämään kansallisen säännön mukaiset autot, niin 2- kuin 4-vetoisissa, rallin SM-sarja kertoo tiedotteessaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että SM1-pääluokassa ajetaan Rally2- ja R5-luokituksen autoilla, kuten tänäkin vuonna. Rally3-luokituksen autoilla puolestaan kilpaillaan jatkossa SM2-luokassa ja Rally4-autoilla (myös R2) SM3-luokassa. Tänä vuonna Rally3-kuljettajat ovat muodostaneet SM3-luokan ja Rally4-autot SM4-luokan.

Kaksivetoisten kansallinen luokka (SM4) on luonnollisesti V1600-luokan autoille, ja käytännössä nykyisestä SM2-luokasta muodostuu kansallinen nelivetoluokka (SM5) pienillä lisäyksillä. Kansalliseen nelivetoluokkaan siirtyvät FIN-R 4WD-autot nykyisestä SM1-luokasta sekä lisäyksenä luokkaan nousee uutena R-Lite-säännön mukaiset autot.

Rallin SM-sarjan luokkajako kaudella 2023:

  • SM1: Rally2/R5
  • SM2: Rally3
  • SM3: Rally4/R2
  • SM4: V1600
  • SM5: Kansallinen neliveto, N/FIN-N, FIN-R4WD, N-Lite, R-Lite, S2000, N5, Rally2 Kit

Luokkien ja mestaruuksien määrä pysyy samana vähintään kaksi seuraavaa kautta.

– AKK:n Ralli SM-sarjatyöryhmän ja Rallin lajiryhmän selkeänä tavoitteena on ylläpitää sarjassa pitkäjänteistä kehitystä, jolloin halutaan taata se, että kaikilla sarjassa nykyäänkin mukana olevilla autoilla voidaan kilpailla myös tulevaisuudessa, tiedotteessa todetaan.

Rallin SM-sarjan sarjasäännöt kaudelle 2023 julkaistaan lokakuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat