Puolustava mestari Emil Lindholm voi jo vähän varmistella – ”Ei ole pakko voittaa keinolla millä hyvänsä”

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät kauden toiseksi viimeiseen rallin SM-sarjan osakilpailuun Mikkeliin SM1-luokan kärkipaikalta.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden viidestä SM-rallista kolmessa voittoon ajanut Lindholm johtaa sarjaa 24 pisteellä. Lindholm valmistautui Mikkelin SM-rallin ajamalla valmistavan testin tiistaina.

– Automme perussäädöt ovat olleet jo pari kolme kautta käytännössä samat, emmekä me niitä lähde tälläkään kertaa muuttamaan, koska auto tuntuu hyvältä. Rallireitti on osaksi viety uusille teille, ja se on yksinomaan hyvä asia. Rallin ratkaisut ajetaan puhtaasti nuotista eikä ulkomuistista, Lindholm summaa.

Lindholm ja Hämäläinen starttaavat ensimmäisenä reitille, joten aura-auton roolia olisi lauantaina tarjolla.

– Kuuman ja kuivan kesän jäljiltä teiden pinnat ovat kovat ja liukasta irtohiekkaa varmasti riittää. Mutta minkäs sille teet. Ensimmäisillä autoilla voi olla hankalaa, koska putsaamme tietä kaikista eniten. Asialle emme voi mitään, joten näillä mennään, Lindholm toteaa.

Mikkelin jälkeen kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista heikoimman osakilpailun pisteet pudotetaan pois. Lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pisteet sekä sarjan kuudennen ja viimeisen osakilpailun pisteet. Lindholmin kohdalla se merkitsee sitä, että kasvattaakseen pistesaldoaan, hänen tulee ajaa Mikkelissä luokassaan sijalle 11 tai tätä paremmin.

– Tilanne SM-pisteissä on hyvä, mutta totta kai talvella Riihimäellä ajettua kauden heikointa tulosta (12) lähdemme Mikkelissä ensisijaisesti kohentamaan. Se on tavoitteemme. Meidän ei myöskään ole pakko keinolla millä hyvänsä voittaa. Mutta totta kai lähdemme hyvää sijoitusta hakemaan, Lindholm muistuttaa.

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina kello 10.00 Mikkelin satamasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,27 km.

Lue myös nämä