Rallin SM-kauden 2021 avaavan Tunturirallin ajankohta selvillä

Emil Lindholm
Emil Lindholm vauhdissa Arctic Lapland -rallissa tammikuussa 2020. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kauden 2021 avauskilpailu ajettaneen tammikuun puolivälissä Rovaniemen ympäristössä.

Arctic Lapland -rallin, eli tuttavallisemmin Tunturirallin, järjestäjät ilmoittivat keskiviikkona, että kilpailun todennäköiseksi ajankohdaksi on valikoitunut 15.-16. tammikuuta.

– Vuoden 2021 avausosakilpailun järjestelyt ovat jo hyvän matkaa vauhdissa! Kilpailun ajankohdaksi on haettu 15.-16.1. ja odotamme AKK:n vahvistavan Rallin SM-sarjan ensi kauden kalenterin lähiaikoina, Arctic Lapland -rallin Facebook-sivuilla kerrotaan.

Kansainväliset ja kansalliset rallisarjat ovat olleet tauolla koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Tammikuun Tunturiralliin on aikaa vielä kahdeksan kuukautta, mutta kisan järjestelyorganisaatio seuraa tarkasti pandemiatilanteen kehittymistä.

– Kuten aina, turvallisuus on tärkein prioriteettimme kilpailua rakennettaessa ja sen aikana. Toivomme, että pääsemme yhdessä viettämään hienoa kauden alkua tammikuussa 56. Arctic Lapland Rallyn merkeissä!

Vuosina 2018 ja 2019 Arctic Lapland -ralli järjestettiin samana viikonloppuna kuin MM-sarjan avausosakilpailu Monte Carlo -ralli. Tänä vuonna kilpailut järjestettiin rallifanien iloksi peräkkäisinä viikonloppuina ja tilanne on sama myös ensi tammikuussa: ensin päästellään Rovaniemellä ja seuraavalla viikolla Ranskan Alpeilla.

Kalle Rovanperä tähditti viime talvena Arctic-rallia Toyota Yaris WRC:llä. Keskiviikkona Rovanperä jakoi vauhdikkaan muiston kilpailusta, jossa hän debytoi WRC-auton ratissa.

Lue myös: Kalle Rovanperä jakoi vauhdikkaan muiston – ”Nopein ikinä ajamani erikoiskoe” (video)

Rallin SM-kauden 2020 kaksi viimeistä osakilpailua on tarkoitus järjestää syyskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat