Kalle Rovanperä jakoi vauhdikkaan muiston – ”Nopein ikinä ajamani erikoiskoe” (video)

Kalle Rovanperä odottaa, että hän pääsisi jälleen kiidättämään ralliautoa erikoiskokeilla.

Rallin MM-sarja on ollut pari kuukautta tauolla koronaviruspandemian vuoksi. MM-sarja pääsee jatkumaan aikaisintaan heinäkuun puolivälissä Keniassa.

Lue myös: Hurja suunnitelma Afrikassa: rallin MM-sarja jatkuu jo kahden kuukauden kuluttua?

Toyotan WRC-tiimissä ensimmäistä kauttaan ajava Rovanperä jakoi keskiviikkona vauhdikkaan muiston tammikuussa järjestetystä Arctic Lapland -rallista, jossa suomalaistoivo kilpaili ensimmäistä kertaa Toyota Yaris WRC -autolla.

Rovanperä voitti selvästi yleiskilpailun Rovaniemen ympäristössä ajetussa rallissa. Kisan viimeistä edellisellä erikoiskokeella Rovanperä kiidätti Yarista huikeaa vauhtia hankien välissä, ja keskinopeuskin oli hurja: peräti 143,9 kilometriä tunnissa.

– Kaipuu ralleihin on kova ja sitä se on varmasti myös monella täällä, joten helpotukseksi hieman videota tammikuisesta Tunturirallista! Tällä 14,69 kilometriä pitkällä Untamovaaran erikoiskokeella meidän keskinopeutemme oli huimat 143,9km/h ja on näin nopein ikinä ajamani erikoiskoe, Rovanperä fiilisteli Facebookissa.

Katso jutun yläpuolelta video Rovanperän ja kartturi Jonne Halttusen huikeasta vedosta!

Vertailun vuoksi: viime kesän Suomen MM-rallissa WRC-tähtien keskinopeus yksittäisellä pätkällä oli parhaimmillaan 131,8 km/h.

Rovanperä välitti samalla terveisensä rallikansalle.

– Toivottavasti teillä menee hyvin ja olette pysyneet terveinä!

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja