Rallin ruotsalaistähti jätti Skoda-option käyttämättä – pääseekö WRC-autoon?

Pontus Tidemand
Pontus Tidemand. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pontus Tidemand olisi halutessaan voinut jatkaa Skoda Motorsportin rallitiimissä myös ensi kaudella.

Skoda ilmoitti tiistaina, ettei vuonna 2017 WRC2-luokan mestaruuden voittanut ruotsalainen aja tiimissä ensi vuonna. Skodan tehdastiimin muodostavat suomalaislupaus Kalle Rovanperä ja tshekkikonkari Jan Kopecky, joka valloitti WRC2-mestaruuden tänä vuonna.

Tidemand, 27, haluaa päästä eteenpäin urallaan. Tavoite on asetettu askelta ylemmäksi.

– Meillä oli mahdollisuus jäädä Skodalle, mutta se olisi jo viides vuosi, ja aika rientää. Täytän 28 vuotta vielä tänä vuonna ja jos haluan päästä WRC-kuljettajaksi, minun pitää tehdä jotain muuta, Tidemand kertoi Autosportille.

Tidemandin mukaan hänelle kartoitetaan vaihtoehtoja ensi kaudeksi.

– Ehkä pääsemme ajamaan muutaman rallin WRC-autolla. Varsinkin Ruotsiin haluaisin mennä WRC-autolla. Siellä voisin tehdä vahvan tuloksen, Tidemand sanoi.

WRC-talleissa on vielä muutama paikka jaossa ensi vuodelle. M-Sport Ford on toistaiseksi vahvistanut vain Teemu Sunisen sopimuksen. Citroenilla on kaksi autoa varattuna, mutta talli saattaa ajattaa kolmatta C3 WRC:tä, jossa se kierrättää eri kuskeja. Hyundailla on kaksi vahvistettua sopimusta, ja talli aikoo myös ensi vuonna jakaa kolmannen auton eri kuljettajien välillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat