Rallin MM-sarjassa suomalaiset mestaruusjuhlat – ”Ei tällaista ihan joka päivä tapahdu”

Sami Pajari
Sami Pajari on MM-sarjan junioriluokan tuore mestari. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari kruunattiin rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestariksi sunnuntaina päättyneessä Katalonian MM-rallissa.

Pajari starttasi kisaan luokan pistejohtajana. Mestaruus sai sinettinsä, kun suomalaislupaus ja kartanlukija Marko Salminen ottivat Kataloniassa voiton ennen maanmiestään Lauri Joonaa.

– Ei tällaista ihan joka päivä tapahdu, eikä kovin monelle ikinä. Itsellä on vielä vaikeaa tajuta, mitä on todella tullut tehtyä ja mitä tämä merkitsee uran kannalta, Pajari iloitsi Rallit.fille kisan jälkeen.

Vasta 19-vuotias Pajari on junnuluokan kaikkien aikojen nuorin mestari ja myös ensimmäinen suomalaiskuski, joka on napannut himoitun tittelin.

– Olen älyttömän kiitollinen kaikille, jotka ovat tukeneet ja mahdollistaneet sen, että olen päässyt tänne kilpailemaan, Pajari sanoi.

Pajari saa mestaruudesta arvokkaan palkinnon. Hän voi valita itselleen omaksi Ford Fiesta Rally2 -auton, jolla hänen tulee kilpailla MM-sarjan WRC2-luokassa ensi kaudella. Toinen vaihtoehto on viiden kilpailun paketti MM-sarjan WRC3-luokkaan Ford Fiesta Rally3 -kilpurilla.

Pajarin kausi jatkuu jo ensi viikolla Unkarin EM-rallissa, jossa hän ajaa ERC3-junioriluokan pisteistä. Pajari on luokassa toisena vain pisteen perässä ranskalaista Jean-Baptiste Franceschia ennen kahta viimeistä osakilpailua. Junioriluokan voittajalle on tarjolla ajopaketti EM-sarjaan kaudelle 2022.

Kuuntele alta Sami Pajarin kommentit mestaruudesta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,390435″ ap mute]

Lue myös nämä