Poliisi raportoi Sebastien Ogierin ajosta – ja sakothan siitä rapsahti

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier kunnostautui sakkojen ottajana sunnuntaina päättyneessä Katalonian MM-rallissa.

Kilpailun tuomaristo langetti Ogierille sakon kahdesta eri tapauksesta. MM-sarjaa johtavalle ranskalaistähdelle tuli maksettavaa yhteensä 2 200 euroa.

Toyota-kuljettaja sai kahden tonnin rapsut, kun poliisi raportoi kisajärjestäjille Ogierin ajamisesta siirtymällä lauantai-iltana. Tuomariston päätöksen mukaan Ogier ohitti edellään olleen siviiliauton oikealta puolelta ennen liikenneympyrää, jossa oli poliisin kontrollipiste.

Lisäksi Ogier ei ollut pysähtynyt tapahtumapaikalle, vaikka poliisi oli käsimerkein yrittänyt pysäyttää ranskalaiskuljettajan. Ogier sai poliisiltakin sakon kahdesta rikkeestä.

– Hän (Ogier) myönsi ohittaneensa edellään olleen auton oikealta puolelta ja hän pahoitteli tätä erhettä. Hän kuitenkin totesi, ettei hän ollut ymmärtänyt poliisin merkkejä, koska poliisivirkailija ei ollut suoraan autojonon edessä ja koska usein tällaisia merkkejä käytetään, jotta ralliautot voivat päästä läpi liikenneruuhkasta. Hän myös lisäsi, että hän ajoi liikenneympyrän läpi hiljaisella vauhdilla, tuomariston päätöksessä todetaan.

Tuomaristo painotti, että rallikuljettajien pitää noudattaa paikallisia tieliikennesääntöjä siirtymillä.

Ogier sai aiemmin viikonlopun aikana 200 euron sakon, koska hänen kypärähuppunsa ei ollut sääntöjen mukaisesti ajopuvun sisällä erikoiskokeen maalissa.

Kahdeksatta maailmanmestaruuttaan jahtaavalle Ogierille tuli maksettavaa myös edellisessä osakilpailuissa Suomessa. Tuolloin häntä rangaistiin 800 eurolla ja minuutin aikasakolla, koska häneltä oli jäänyt jo toisen kerran tällä kaudella kypärän remmi kiinnittämättä kunnolla erikoiskokeella.

Ogier sijoittui neljänneksi Katalonian MM-rallissa. Hänellä on MM-pisteissä 17 pisteen etumatka tallikaveriinsa Elfyn Evansiin ennen kauden päättävää Monzan MM-rallia.

Katso alapuolelta kooste sunnuntaiaamun erikoiskokeiden tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390423″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat