Rallin MM-sarjassa jatkossa kaksipäiväiset kisat ja 16 osakilpailua?

Sebastien Ogier johtaa rallin MM-sarjaa
Ford-kuljettaja Sebastien Ogier juhli mestaruutta viime kaudella. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja on kovimmassa nosteessaan vuosikausiin, mutta silti kulisseissa pohditaan, miten sarjaa saataisiin tulevaisuudessa vieläkin kiinnostavammaksi. Yksi idea on lyhentää kisat kaksipäiväisiksi, jolloin MM-sarjaan saattaisi mahtua peräti 16 osakilpailua.

Huhujen mukaan varsinkin Chile ja Japani ovat tulossa mukaan MM-sirkukseen. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että jo olemassa olevia kisoja pitäisi jättää pois. WRC-sarjassa oli viimeksi 16 kilpailua kausien 2004-2007 aikana. Kisoja kuitenkin vähennettiin taloudellisten ja logististen syiden vuoksi.

– Me emme sulje pois sitä vaihtoehtoa, että kisoja voisi lyhentää. Näen sen kuitenkin osana isompaa strategista kontekstia, jolloin kalenteriin voisi mahtua 14, 15 tai jopa 16 osakilpailua, WRC-promoottori Oliver Ciesla sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Sillä ei ole juuri merkitystä, jos lyhennämme yhtä tai kahta osakilpailua. Jos lyhennämme ne kaikki, niin se voi säästää vuodessa 15-16 päivää, joka tekee kaksi viikkoa hotelleissa. Se olisikin jo eri juttu, Ciesla jatkaa.

Jo kaudelle 2016 MM-sarjaa piti laajentaa 14 kisan mittaiseksi, mutta Kiina vetäytyi pois viime hetkillä. Tämä vuosi ajetaan myös 13 kisalla, sillä Puola tiputettiin pois kalenterista turvallisuusnäkökulman myötä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat