Loeb: Tämä on viimeinen mahdollisuuteni valloittaa Dakar

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Peugeot'n puikoissa. Kuva: SilkwayRally/Marian Chytka/MCH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin moninkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb jahtaa lauantaina starttaavasta Dakar-rallista mittavan uransa ensimmäistä voittoa klassikkokisasta. Jo viime vuonna Loeb oli oivassa vauhdissa, mutta jäi lopulta toiseksi.

Loeb sanoo Motorsport.com-sivustolla, että tämän vuoden kisa on luultavasti ranskalaisen viimeinen mahdollisuus valloittaa Dakar. Loebin työnantaja Peugeot on ilmoittanut, että vuoden 2018 Dakar jää viimeiseksi.

Peugeot on voittanut kaksi edellistä Dakar-rallia Stephane Peterhanselin johdolla. Peugeotin tiimissä tänä vuonna ajavat Loebin ja Peterhanselin lisäksi Carlos Sainz sekä Cyril Despres.

– Minun kannaltani tämä on luultavasti viimeinen tilaisuuteni voittaa kilpailu. Jo viime vuonna näimme, että meillä on hyvät mahdollisuudet valloittaa kisa. Daniel (kartturi Daniel Elena) teki hienoa työtä navigaation suhteen. Se toi motivaatiota. Tiedämme, että meillä on hyvät mahdollisuudet olemassa, Loeb sanoo.

43-vuotias Loeb ajaa tänä vuonna päätyökseen rallicrossin MM-sarjassa Peugeotilla ja mukaan mahtuu lisäksi kolme rallin MM-sarjan osakilpailua Citroenilla. Dakar-ralli alkaa lauantaina Perun pääkaupungista Limasta. Tänä vuonna reitillä on entistä enemmän hiekkadyynejä, mikä antaa Loebin mukaan edun kokeneemmille Dakar-jermuille.

– Dakarissa pitää huomioida iso määrä eri asioita. Kisa on niin pitkä, että äkkiä voit hävitä kaiken, varsinkin nyt kun mukana on taas dyynejä, Loeb summaa.

– Se on tietenkin positiivista tämän rallin perinteiden kannalta. Toisaalta minulla ei ole sellaisesta ympäristöstä juurikaan kokemusta.

Lue myös nämä