Rallin MM-sarjan uutuus stressaa WRC-tähteä – ”Kilpailijat tuntevat sen”

Rallin MM-sarjan pistejärjestelmä uudistui täksi vuodeksi isolla kädellä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tätä nykyä ensimmäiset ehdolliset MM-pisteet jaetaan jo lauantain jälkeen. Sunnuntaina nopeimmille kuskeille on luvassa niin ikään pisteitä, kuten myös rallien päättävien Power Stage -erikoiskokeiden parhaille kuljettajille.

Hyundain WRC-tähti Thierry Neuville myöntää, että uusi järjestelmä on lisännyt mielenkiintoa aiemmin aneemisiin sunnuntaipäiviin. Neuville saalisti itse Monte Carlosta kauden avausrallista maksimipisteet. Sen sijaan Ruotsissa helmikuussa eniten pisteitä sai Toyotan Elfyn Evans, vaikka Esapekka Lappi ajoikin Hyundaillaan kisan voittoon.

– En edelleenkään koe, että se on oikein. EP voitti, mutta hän sai paljon vähemmän pisteitä kuin minä. Olivat olosuhteet mitkä tahansa, niin minusta se ei ole oikein, Evans sanoi kisan jälkeen.

Vaikka Neuville on kehunut systeemiä, kokee belgialainen järjestelmässä olevan myös omat haasteensa.

– Sitä on vaikea seurata. Päätavoite oli kuitenkin tehdä sunnuntaista taas mielenkiintoinen ja siinä on mielestäni onnistuttu, Neuville toteaa Dirtfishin mukaan.

–  Sunnuntait ovat taas mielenkiintoisia ja kaikkien on ajettava sunnuntaina kovaa. Kilpailijat tuntevat sen myös. Sunnuntai aiheuttaa paljon enemmän stressiä kuin aiempina vuosina, koska kaikki tietävät, että jokainen pätkä merkitsee.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Neuville heittää esimerkin omasta Ruotsin rallistaan.

– Lauantaina on otettava se, mitä pystyy, mutta sunnuntaina tilanne on eri. Sain molemmissa kisoissa melkein samat pisteet sunnuntaina, vain kaksi vähemmän Ruotsissa. Sain siis sunnuntaina Ruotsissa kahdeksan pistettä ja kahdelta aiemmalta päivältä vain kymmenen pistettä, Neuville summaa.

– Perjantaina ja lauantaina olin toki siinä asemassa, että paljon enempää ei ollut tehtävissä. Siksi sunnuntait ovat nyt huippumielenkiintoisia, se on ainakin varmaa, Neuville jatkaa Ruotsin rallin lähtöpaikkaansa viitaten.

Sekä Kansainvälinen autoliitto FIA että rallin MM-sarjan promoottori ovat kertoneet, että he tarkkailevat uutta pistejärjestelmää kauden aikana. Muutoksille on mahdollisuus, jos systeemi tuntuu liian sekavalta tai epäreilulta.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla legendaarisella Safari-rallilla Keniassa.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan. Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat