Rallin MM-sarjan tähdet kohtasivat visaisen tehtävän – Ott Tänak unohti täysin ex-pomonsa: ”Anteeksi, Tommi!”

Rallin MM-sarjan kuljettajat ovat yrittäneet nimetä sarjan jokaisen maailmanmestarin.
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen juhlivat railakkaasti Suomen MM-rallin voittoa vuonna 2019. Kuva: Toni Heinonen

Youtubessa julkaistulla videolla rallikuskit yrittävät nimetä jokaisen mestarin ja 19 nimen luetteleminen tuottaa nykykuskeille yllättävänkin suuria haasteita.

Toyotan Kalle Rovanperä luetteli sujuvasti suomalaisten mestareiden nimiä, mutta meinasi unohtaa yhden nimen kokonaan myös kotimaisista mestareista.

– Kalle Rovanperä on yksi, Rovanperä naurahti hetken mietittyään.

Tallikaveri Sebastien Ogier luetteli pitkän listan hyvinkin sujuvasti ja nopeasti ja muisti myös suomalaismestarit ihailtavalla tavalla, mutta yhden hänkin unohti totaalisesti. Ogierille kerrottiin, että myös hänen tallikaverinsa Rovanperä on yksi maailmanmestari, ja Ogier purskahti nauruun tajuttuaan nolon unohduksensa.

Viron Ott Tänak pärjäsi myös visailussa melko hyvin ja muisti myös ison joukon entisaikojen mestareita, mutta unohti entisen pomonsa Tommi Mäkisen kokonaan.

– Anteeksi, Tommi, Tänak naurahti.

Hyundain konkarikuski Dani Sordo muisti myös suomalaisnimet hyvin ja antoi jopa perusteetonta kunniaa. Hän nimesi yhdeksi maailmanmestariksi Mikko Hirvosen, joka ei kuitenkaan urallaan voittanut koskaan maailmanmestaruutta, vaikka kelpo rattimies olikin.

Parhaiten kisassa pärjäsi edesmennyt Craig Breen. Huhtikuussa Kroatian rallin testeissä sattuneessa ulosajossa menehtynyt Breen pystyi nimeämään jokaisen 19 ralliautoilun maailmanmestarin.

– Sainko minä todella kaikki, Breen naurahti videolla.

Pierre-Louis Loubet sijoittui toiseksi. Hän muisti 17 nimeä. Ott Tänak nappasi pronssia muistamalla 15 nimeä oikein.

Suomalaiset jäivät tässä kisassa ynnä muut -sijoille. Esapekka Lappi oli paras suomalainen. Hän muisti oikein 13 nimeä, mutta unohti muun muassa Petter Solbergin kokonaan.

Kalle Rovanperä pystyi nimeään kymmenen nimeä ja oli viimeistä edellinen. Japanilainen Takamoto Katsuta jäi leikkimielisen kisan viimeiseksi. Toyota-kuljettaja nimesi vain yhdeksän mestaria oikein.

Rallin MM-sarjan julkaiseman videon leikkimielisestä visailusta voit katsoa alla olevasta upotuksesta tai täältä.