Rallin MM-sarjan tähdet haluavat ison muutoksen, Sebastien Ogier latasi tylyä tekstiä: ”Se on jo ihan naurettavaa”

Rallin MM-sarjan tähdet haluavat tehdä kisaviikonlopuista lyhyempiä ja tiiviimpiä paketteja.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tätä nykyä rallin MM-sarjassa ajetaan pitkiä päiviä ja kuljettajien työpäivät venyvät aamusta myöhäiseen iltaan saakka.

Kuljettajat haluavat tähän muutoksen. He toivovat, että aikaa jäisi muuhunkin kuin vain ajamiseen pätkillä ja siirtymillä.

– Isoin asia minulle on se, miten pitkiä päiviä meillä on ja miten monta erikoiskoekilometriä me ajamme, Toyotan Elfyn Evans sanoi Motorsportille kysyttäessä siitä, millaisia muutoksia hän haluaa jatkossa nähdä.

Nykyisellään kuljettajien ja kartturien päivät venyvät 12-tuntisiksi ja erikoiskoekilometrejä siirtymineen voi tulla 140.

– Se tarkoittaa sitä, ettei meillä ole aikaa tehdä juuri mitään muuta viikonloppujen aikana. Aina siitä valitetaan ja luulenpa, että selvä vastaus siihen on olemassa, Evans jatkoi.

Sebastien Ogier on samoilla linjoilla tallikaverinsa kanssa. Hän nostaa esimeriksi Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa tällä kaudella ajettavan Keski-Euroopan rallin.

– Olemme puhuneet tästä moneen otteeseen kuljettajien ja promoottorin kanssa ja toivomme todella, että tähän tulee muutos tulevaisuudessa ja myös meitä kuunnellaan, Ogier aloitti.

– Avauspäivänä Keski-Euroopan MM-rallissa ajamme 300 kilometriä autolla ja erikoiskokeita on vain 10 kilometriä. Se on jo ihan naurettavaa, Ogier latasi.

Ogierinkin mukaan kisaviikonlopun päivät ovat paisuneet liian isoiksi.

– Suurimman osan ajasta me vietämme 12 tuntia autossa ja ajamme 300 kilometriä erikoiskokeita ja joskus hieman vähemmän, Ogier sanoi.

Ogierin mukaan vähempikin riittäisi. Parissa vuorokaudessa ehtii joka tapauksessa paljon.

– Mielestäni tarvitsemme muutoksen. Me haluamme enemmän kompaktin rallin ja pienemmässä ikkunassa, Ogier sanoi.

– Voimme pistää silti pystyyn hyvän shown 48 tunnin aikana ilman, että vietämme tuntikausia aikaa teillä. Joten tuohon me tarvitsemme muutoksen ja lisää intensiteettiä ralliin ja yleisölle mahdollisuuden seurata meitä lähempää, Ogier sanoi.

Rallin MM-sarja jatkuu kuun vaihteessa Chilessä. Katso rallin ennakko alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat