Rallin MM-sarjan sensaatiokuski otti isoja päänahkoja – ”Elämäni paras erikoiskoe!”

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux jatkoi hyviä otteitaan rallin MM-sarjassa Kroatiassa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka mies teloi autoaan sunnuntaiaamuna, sai ranskalainen hyvät pisteet, sillä hän oli lauantaina päättyneen ”pitkän” kisan viides ja voitti myös rallin päättäneen Power Stage -erikoiskokeen.

EK-voitto oli Fourmaux´lle vasta uran viides. Mies juhli ensimmäistä kertaa Power Stagella.

– Oli se varmasti yksi elämäni parhaista erikoiskokeista. Adrenaliini oli tosi korkealla maalissa ja käteni tärisivät. Olin todella sitoutunut ja annoin ihan kaikkeni, Fourmaux sanoi.

– Olin todella iloinen voitoistani, koska Kroatian Power Stage on varmasti yksi haastavimmista koko kalenterissa. Eniten kuitenkin ilahduttaa, että olemme saaneet autoa paljon paremmaksi Monte Carlon jälkeen.

Virhe jäi tietenkin harmittamaan ranskalaiskuskia, mutta uuden pistelaskujärjestelmän myötä tappiot jäivät pieniksi.

– Se oli sääli, sillä virhe oli pieni, mutta sillä oli isot seuraukset. Moni muukin teki virheitä, mutta meille se maksoi aika paljon.

Fourmaux ei ottanut aivan täysin virhettä omiin nimiinsä.

– Betonieste oli vähän aiemmin kuin luulin. Se on ongelma täällä Kroatiassa, koska he eivät laita niitä vielä nuotitukseen. Pitää vain luottaa omaan etuautoryhmään, mutta ei sitä voi ihan tarkaksi tietää, missä kohtaa mutkaa este on. Sen takia joskus tulee yllätyksiä, Fourmaux tilitti.

Ford-kuski jatkaa MM-sarjassa kolmantena. Kauden neljä ensimmäistä kisaa ovat tuoneet kaksi podiumia. Vielä viime kaudella Fourmaux ajoi alemmassa luokassa, mutta ahkera työ on vihdoin palkittu.

– Tämä merkitsee minulle paljon ja todistaa, ettei koskaan pidä luovuttaa, enkä ole sitä missään vaiheessa tehnytkään viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana. Olemme kolmantena MM-sarjassa ja taistelemme mestareita vastaan. Toki vieläkin on parannettavaa ja matka on pitkä, mutta alkukausi on ollut todella positiivinen.

Lue myös nämä